GIMNAZIJALCI OBRADOVALI NAJMLAĐE PACIJENTE

Gradske vesti

Učenici Mitrovačke gimnazije sa svojim veroučiteljem Stefanom Nedićem doneli su najmlađim pacijentima koji se leče u mitrovačkoj bolnici, božićne darove – paketiće sa slatkišima, bojanke i slikovnice.

Za 20-tak mališana gimnazijalci su napravili poklone i podelili malim pacijentima u Dečijem i odeljenjima Dečije hirurgije i ORL.

– Božićnim darovima pokazujemo onu najvažniju stranu božićnog posta, a to je duhovna strana i radost darivanja. U središnjem delu između detinjaca, materica, svetog Nikole i praznika otaca i kao kruna svih porodičnih praznika Božić, obećavamo da nikada nećemo prestati da činimo dobra dela, da se radujemo životu i darovima koje sa sobom nosi Hristos, da u našim dušama stanuje radovanje i zahvalnost za sve ono što imamo – rekao je prilikom današnje posete veroučitelj Stefan Nedić i tom prilikom zahvalio menadžmentu bolnice na prilici na učine još jedno dobro delo.

Veroučitelj je još dodao da deca imaju potrebu da daruju, da svaki dan na časovima o tome govore, ali da nije dovoljno govoriti – potrebno je takav čin i pokazati, kao što su to učinili danas, jer vera podstiče i potebuje dela.

Učenici gimnazije nisu krili svoje zadovoljstvo što su mogli da budu deo dobročinstva i poželeli mališanima brzo ozdravljenje. Na poseti, koja je tradicionalna, zahvalio je načelnik Dečijeg odeljenja dr Nenad Golubović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *