ODRŽAN DEVETI NOVOGODIŠNJI BAZAR RUKOTVORINA DECE SA SMETNJAMA U RAZVOJU

Gradske vesti

Novogodišnji bazar rukotvorina dece sa smetnjama u razvoju, deveti po redu, održan je danas u Pokrajinskoj vladi. Deca iz deset pokrajinskih škola prodavala su novogodišnje ukrase i rukotvorine, koje su napravili u svojim školskim radionicama.

Na skupu se obratila zamenica pokrajinskog sekretara za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Slađana Bursać.

„Tokom godine, u Holu Pokrajinske vlade organizuju se mnogi događaji, ali nijedan nije toliko poseban i lep kao današnji. Hvala vam što ste ovaj prostor ispunili radošću, osmesima, lepotom, pesmom i vašim rukotvorinama“, rekla je zamenica Bursać i prisutnima unapred čestitala predstojeće praznike.

Novogodišnjem bazaru je prisustvovala i direktorka ŠOSO „Milan Petrović” iz Novog Sada Violeta Strahinjević, koja je istakla da je danas učestvovalo više od stotinu dece i zaposlenih iz vojvođanskih škola za obrazovanje učenika sa smetnjama u razvoju, kao i da je ovo lepa prilika za druženje i predstavljanje radova iz školskih radionica.

U okviru umetničkog programa, nastupio je inkluzivni hor „9. maj” iz Zrenjanina, „Ison” iz ŠOSO „Milan Petrović” iz Novog Sada, kao i deca iz OŠ „Heroj Pinki” iz Bačke Palanke.

Na Novogodišnjem bazaru predstavile su se škole iz Bačke Palanke, Novog Sada, Stare Pazove, Pančeva, Zrenjanina, Sombora, Subotice, Vršca, Sremske Mitrovice i Bečeja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *