U ŠKOLI U RADENKOVIĆU UGRAĐEN NOVI GREJNI SISTEM NA BIOMASU I GAS

Gradske vesti

U selu Radenković, završeni su radovi na ugradnji modernog grejnog sistema na biomasu i gas u zgradi osnovne škole “Dobrosav Radosavljević Narod”. Ovim radovima znatno su se poboljšali uslovi za učenike i zaposlene u školi.

Predstavnici lokalne samouprave Grada Sremska Mitrovica i Mesne zajednice Radenković obišli su osnovnu školu, kako bi se uverili da sve funkcioniše kako treba. Prema rečima načelnika Gradske uprave za obrazovanje, Zorana Đurića, ova investicija, koja je finansirana sredstvima Ministarstva za zaštitu životne sredine i Grada Sremska Mitrovica, predstavlja veoma važan korak ka unapređenju uslova obrazovanja i života meštana ovog mačvanskog sela.

“Drago mi je što možemo obavestiti javnost da smo uspešno implementirali nove energetske izvore u našoj školi. Konačno smo dočekali da naša škola koristi jedan od najmodernijih načina grejanja – pelet. Ovo je deo naše zelene agende koju želimo da sprovedemo u svim našim školama. Važno je istaći da je grad, u saradnji sa Ministarstvom, uložio 2.400.000 dinara za nabavku ove peći. Ova investicija će pre svega koristiti našoj deci, pružajući im bolje uslove za učenje i boravak u školi”, rekao je načelnik Đurić i dodao da osim što će doprineti očuvanju životne sredine, korišćenje peleta kao goriva omogućiće i efikasnije grejanje prostorija, čime će se ostvariti značajne uštede i unaprediti ukupna energetska efikasnost škole. 

“Sada škola ima mogućnost korišćenja gasa i biomase, što će značajno unaprediti uslove za rad i boravak učenika i zaposlenih. Posebno je važno istaći da je gasna infrastruktura prošla kroz naše selo Radenković, što znači da će škola biti u mogućnosti da koristi gas čim bude pušten kroz sistem”, istakao je Đurić.

Zahvaljujući angažovanju i podršci Ministarstva za zaštitu životne sredine i Grada Sremska Mitrovica, školska zgrada u Radenkoviću, koju trenutno pohađa 25 dece, zajedno sa vrtićem, opremljena je savremenim grejnim sistemom, a prema rečima nadležnih, u narednom periodu u planu je i krečenje objekta škole. 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *