“DAN RUŽIČASTIH MAJICA”- MEĐUNARODNI DAN BORBE PROTIV VRŠNJAČKOG NASILJA OBELEŽEN U SREMSKOJ MITROVICI

Gradske vesti

Tribinom, posvećenom prevenciji i borbi protiv vršnjačkog nasilja u Sremskoj Mitrovici obeležen je “Dan ružičastih majica” – Međunarodni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja. Ovaj važan dan širom sveta obeležava se poslednje srede u februaru, a u cilju borbe protiv vršnjačkog nasilja među učenicima, u Sremskoj Mitrovici tribinu su organizovali Gradskа upravа za obrazovanje,, Asocijacija učeničkih parlamenata osnovnih i srednjih škola Grada Sremska Mitrovica, Školska uprava Novi Sad i Policijska uprava Sremska Mitrovica.

Organizatori su poručili da je vršnjačko nasilje tema od velikog značaja i da je ovakva vrsta edukacije veoma važna, jer se  na taj radi na podizanju svesti među školskom decom, roditeljima i nastavnicima. U prevenciji je ključ, a upravo razgovorom na tu temu, može se u velikoj meri doprineti stvaranju sigurnijeg i podržavajućeg okruženja za sve učenike.

“Dan ružičastih majica” – Međunarodni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja u Sremskoj Mitrovici obeležen je četvrtu godinu za redom, a iz Gradske uprave za obrazovanje poručuju da će ovom važnom temom nastaviti da se bave i u narednom periodu. 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *