DONACIJA KARITASA MITROVAČKOJ BOLNICI

Gradske vesti

U krugu mitrovačke Opšte bolnice, upriličena je primopredaja vredne donacije, koju su obezbedili Humanitarna organizacija iz SAD- LDS Charities Serbia i Caritas Sv.Anastazija Sremska Mitrovica.

Reč je o medicinskoj opremi i aparatima za Službe neurologije i psihijatrije i odeljenje za palijativno zbrinjavanje i lečenje terminalnih stanja. Donatori su obezbedili aparat za reanimaciju,EКG aparat,pacijent monitore,aspiratore dizalice za nepokretne pacijente, infuzione pumpe, antidekubitalne dušeke, invalidska kolica i hodalice, aparate za merenje tenzije, stalke za infuziju, setove posteljine, i drugo.

Direktori LDS Charities Serbia, Chad i Jeniffer Griffiths, kao i direktor mitrovačkog Caritasa Кristina Dragišić ,ispred crkve Isusa Hrista svetaca poslednjih dana,izrazili su zadovoljstvo što i ovoga puta mogu da pomognu životu građana i pacijentima bolnice i što je i ovaj projekat uspešno realizovan, kao i prethodna tri.

„ Danas smo ovde kako bi primili veliku donaciju Caritasa iz Sremske Mitrovice i donatora iz Amerike i to je nastavak dugogodišnje saradnje, koja datira još od 2003. Godine i ovo je treća velika donacija, na kojoj smo veoma zahvalni – rekao je po prijemu donacije v.d.direktora bolnice Prim.dr Dragan Malobabić i tom prilikom posebnu zahvalnost uputio Кristini Dragišić na nesebičnom zalaganju u realizaciji ove donacije.

Vrednost donacije je nešto preko 1.250.000.oo dinara, a njena najveća vrednost ogleda se u humanosti i dobroj volji ljudi koji pomažu našu ustanovu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *