APEL ODELJENJA ZA VANREDNE SITUACIJE U SREMSKOJ MITROVICI

Gradske vesti

Zbog visokih temperatura i toplog vremena, koje pogoduje nastanku i brzom širenju požara na otvorenom prostoru, Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije apelovao je na građane da budu odgovorni i poštuju odredbe Zakona o zaštiti od požara. Apel je upućen i iz Odeljenja za vanredne situacije u Sremskoj Mitrovici.

“Imajući u vidu period veoma toplog i suvog vremena koje pogoduje nastanku i razvoju požara na otvorenom prostoru, koje se veoma brzo širi i stvara velike materijalne štete pa čak i gubitak ljudskih života, sektor za vanredne situacije MUP apeluje na građane da ne pale vatre na otvorenom prostoru. Ukoliko primete požar, molimo ih da odmah obaveste vatrogasno spasilačku službu na dežurni broj 193. Podsećamo građane da je paljenje vatre zakonom o zaštiti od požara zabranjeno i da su propisane kazne za fizička lica od 10 do 50 hiljada dinara, a za pravna lica od 300 hiljada do milion dinara. Sektor za vanredne situacije u narednom periodu vršiće pojačanu kontrolu u cilju suzbijanja paljenja vatre na otvorenim površinama. Zbog visokih temperatura očekujemo povećan broj požara, te apelujemo na građane da budu odgovorni i oprezni”, rekao je Vladimir Drmanović, komandir vatrogasne čete i zamenik komandanta bataljona.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije će u narednom periodu vrštiti pojačati nadzor u cilju suzbijanja paljenja vatre na otvorenim površinama. Na taj način broj požara će biti smanjen, a bezbednost građana biće na višem nivou.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *