PEČENE PAPRIKE ZAMIRISALE RAVNJEM

Reportaže

Drugi „Dani paprike“ održani su u sremskomitrovačkom selu Ravnje. Iako ova godina nije bila idealna za rod paprike, članovi Udruženja „Ravnjanska kapija“ rešili su da organizuju ovu manifestaciju i izlože svoje proizvode. Podršku ovom događaju pružila je Agencija za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica.

„Dani paprike“ u Ravnju okupili su proizvođače paprika i žene koje su pripremale ajvar. Kao i prethodne godine, merila se najteža paprika, koja je ove godine težila 320 grama i donela ju je Valentina Vasić iz Ravnja. U takmičenju za najukusniji ajvar učestvovalo je pet ekipa: „Crnobarke“ iz Crne Bare, „Ravnjanke“ iz Ravnja, „Mačvanke“ iz Glušaca, Kancelarija za mlade iz Sremske Mitrovice i Agencija za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica. Po oceni žirija, koji su činili članovi Udruženja ugostiteljskih i turističkih profesionalaca „Brend Balkana“ iz Kuzmina, najukusniju ajvar spremile su žene iz Crne Bare.

 

Zahvaljujući manifestaciji u čast paprike, društveni život u Ravnju je barem na kratko oživeo. U okviru manifestacije u prostorijama Osnovne škole „Dobrosav Radosavljević Narod“ u Ravnju organizovana je likovna radionica na temu „Idemo u Afriku da sadimo papriku“. Žene su se dobro zabavile dok su pripremale ajvar, a na kraju dana su svi uživali u ploovima svog rada.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *