NA SAJMU KNJIGA PROMOCIJA KNJIGE „BITKA ZA PAŠTRIK“

Reportaže

Na štandu Odbrana na Sajmu knjiga u Beogradu predstavljena je sedma, poslednja knjiga iz edicije Ratnik „Bitka za Paštrik“. Na promociji su o dešavanjima na Paštriku govorili brigadni general Stojan Konjikovac i general major Božidar Delić.

Naime, Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije u svom programu predstavljanja novih naslova na ovogodišnjem 63. međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu, imaju 20 novih naslova. Knjige su svrstane u više biblioteka, kao što su Vojna knjiga, Istorija, Publicistika, Geopolitika, Vojna tehnika, Vojno zdravstvo, Umetnost i druge.
Centralno mesto imaće predstavljanje kapitalne edicije „Ratnik“, sa sedam knjiga, na čijih su više hiljada strana sećanja učesnika ratnih dejstava na Kosovu i Metohiji tokom NATO agresije 1999. godine.

Šesta i sedma knjiga edicije, „Bitka na Košarama“ i „Bitka za Paštrik“, koje je priredio Radenko Mutavdžić, donose sećanja učesnika borbi na Košarama i Paštriku tokom agresije NATO-a 1999. godine, na prvoj liniji odbrane pred pokušajima kopnene invazije neprijatelja na Kosovo i Metohiju, na granici Albanije i SR Jugoslavije. U njima su potresne priče o paklu Košara i danima kada je kamen Paštrika goreo, ali su heroji odbrane ostajali na svojim položajima, ne dajući ni pedalj svoje otadžbine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *