NA SAJMU KNJIGA PROMOCIJA KNJIGE „BITKA ZA PAŠTRIK“

Reportaže

Na štandu Odbrana na Sajmu knjiga u Beogradu predstavljena je sedma, poslednja knjiga iz edicije Ratnik „Bitka za Paštrik“. Na promociji su o dešavanjima na Paštriku govorili brigadni general Stojan Konjikovac i general major Božidar Delić.

Naime, Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije u svom programu predstavljanja novih naslova na ovogodišnjem 63. međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu, imaju 20 novih naslova. Knjige su svrstane u više biblioteka, kao što su Vojna knjiga, Istorija, Publicistika, Geopolitika, Vojna tehnika, Vojno zdravstvo, Umetnost i druge.
Centralno mesto imaće predstavljanje kapitalne edicije „Ratnik“, sa sedam knjiga, na čijih su više hiljada strana sećanja učesnika ratnih dejstava na Kosovu i Metohiji tokom NATO agresije 1999. godine.

Šesta i sedma knjiga edicije, „Bitka na Košarama“ i „Bitka za Paštrik“, koje je priredio Radenko Mutavdžić, donose sećanja učesnika borbi na Košarama i Paštriku tokom agresije NATO-a 1999. godine, na prvoj liniji odbrane pred pokušajima kopnene invazije neprijatelja na Kosovo i Metohiju, na granici Albanije i SR Jugoslavije. U njima su potresne priče o paklu Košara i danima kada je kamen Paštrika goreo, ali su heroji odbrane ostajali na svojim položajima, ne dajući ni pedalj svoje otadžbine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.