POMOĆ POLJOPRIVREDNICIMA: NATURALNA RAZMENA MERKANTILNOG KUKURUZA ZA TOVNU STOKU

Poljoprivreda

Republička direkcija za robne rezerve raspisala je Javni poziv za prikupljanje zahteva za naturalnu razmenu do 10.000 tona merkantilnog kukuruza za tovnu stoku, i to do 4.000 tona merkantilnog kukuruza razmeniće se za tovne svinje, i do 6.000 tona za tovnu junad. Naturalna razmena odnosi se na primarnu poljoprivrednu proizvodnju, registrovana poljoprivredna gazdinstva (fizička i pravna lica, zemljoradničke zadruge i preduzetnike), koji imaju proizvodnju tovnih svinja, odnosno tovne junadi. Pravna odnosno fizička lica ne mogu konkurisati za obe vrste tovne stoke.

Pariteti u naturalnoj razmeni su:

1) 10,16 kg merkantilnog kukuruza za 1 kg tovnih svinja
2) 18,30  kg merkantilnog kukuruza za 1 kg tovne junadi

Prednost prilikom izbora proizvođača imaju oni sa većim stočnim fondom, i oni proizvođači koji se pisanom izjavom obavežu da će po isteku proizvodnog ciklusa potpisati ugovor o čuvanju, skladištenju i zanavljanju tovne stoke.

Rok za dostavljanje ponuda u pisarnicu Direkcije je 16.01.2019. godine, do 10 časova.

Obrasci, izjave i kompletan tekst javnog poziva mogu se preuzeti na internet stranici Direkcije www.rdrr.gov.rs. Zainteresovani poljoprivrednici sa teritorije Grada Sremska Mitrovica, za administrativno-tehničku podršku mogu da se obrate Asocijaciji stočara Srema i Mačve, putem telefona 065/2680114.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *