MATURANTIMA PREDSTAVLJENI SMEROVI NA VOJNOJ AKADEMIJI

Obrazovanje

Konkurs za prijem kandidata iz građanstva u Vojnu akademiju i Medicinski fakultet Vojnomedicinske akademije biće otvoren od 15. februara do 31. marta. Upravo iz tog razloga, na vreme, sremskomitrovački maturanti srednjih škola su se upoznali sa smerovima na Vojnoj akademiji.

Oni koji žele da konkurišu za prijem u Vojnu akademiju i Medicinski fakultet Vojnomedicinske akademije potrebno je da na vreme podnesu prijavu sa potrebnom dokumentacijom u centrima Ministarstva odbrane na teritoriji stalnog mesta boravka, u periodu kada je konkurs otvoren, i da se što bolje pripreme za prijemni ispit.

Prema rečima majora Aleksandra Kneževića, pilota na katedri Vojno vazduhoplovstvo, u školskoj 2019/2020. godini prima se 183 kadeta u Vojnu akademiju na osnovne studije i integrisane studije vojno vazduhoplovstvo i 25 kadeta na integrisane akademske studije Vojne medicinske akademije. Neophodno je da kandidati imaju minimum vrlo dobar uspeh u školi i da su rođeni 1999.godine ili kasnije.

Opširnije podatke i uslove konkursa možete pronaći na sajtu Vojne akademije, http://www.va.mod.gov.rs/cms/view.php?id=32776

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *