LAPTOP RAČUNAR ZA VISOKU ŠKOLU „SIRMIJUM“

Obrazovanje

Povodom 4. aprila, Dana studenata, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas, laptop računare studentskim organizacijama svih fakulteta Univerziteta u Novom Sadu i visokih škola strukovnih studija u AP Vojvodini.

-Studenti su budućnost i snaga naše zemlje. Naša obaveza i odgovornost je da istrajemo na podršci studentskom aktivizmu i svim njihovim idejama i namerama koje realizuju u okviru Univerziteta – izjavio je predsednik Mirović na svečanosti u Pokrajinskoj vladi.

Radićemo zajedno i na izgradnji nove zgrade Studentskog kulturnog centra u Novom Sadu a plan je i osnivanje Univerzitetske biblioteke u okviru SKC, istakao je predsednik Mirović.

-Univerzitet u Novom Sadu naše je najaveće blago. Pokrajinska vlada nastaviće sa još značajnijom podrškom, kako bismo formirali nove Naučne institute u okviru Univerziteta – istakao je predsednik Mirović i podsetio da Pokrajinska vlada izdvaja značajna finansijska sredstva za podršku najboljim studentima i studentima sa posebnim potrebama.

Čestitajući 4. april, Dan studenata, pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević izjavio je da nas današnji veliki dan podseća da su studenti aktivni partneri i stoga će podrška Univerzitetu i Studentskom parlamentu biti još značajnija kako bismo zajedno, kako je rekao, gradili demokratsko društvo.

Predsednica Studentskog parlamenta Ana Todorović zahvalila se predsedniku Miroviću na podršci studentskom aktivizmu jer, kako je rekla, bez podrške Pokrajinske vlade aktivnosti parlamenta ne bi bile moguće.

Dan studenata, 4. april, obeležava se u znak sećanja na velike studentske demonstracije zbog jačanja fašizma u Nemačkoj, koje su u Beogradu održane 4. aprila 1936. godine i u kojima je život izgubio student prava Žarko Marinović.

Današnjoj svečanosti prisustvovala je i Milica Nešić, predsednica Parlamenta studenata Visoke škole za obrazovanje vaspitača i poslovnih informatičara „Sirmijum“, koja je u ime škole primila donaciju u vidu laptop računara.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *