DONACIJA KNJIGA IZ REPUBLIKE SRPSKE MITROVAČKOJ BIBLIOTECI

Kultura

U četvrtak, 25. aprila u biće upriličena donacija knjiga iz Republike Srpske mitrovačkoj biblioteci i predstavljanje izabranih dela Duška M. Petrovića.

Mlađen Cicović, šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, posetiće 25. aprila Sremsku Mitrovicu i Biblioteci „Gligorije Vozarović“ u 18 sati uručiti 300 knjiga iz Republike Srpske.

Ova donacija je u okviru akcije darivanja novih knjiga autora i izdavača iz Republike Srpske bibliotekama u Srbiji, koju Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji realizuje već sedam godina. Biblioteci „Gligorije Vozarović“ biće darovane knjige koje su prošle godine bile izložene na štandu Republike Srpske na Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga. Predstavništvo je do sada poklonilo preko 7.000 knjiga bibliotekama u 13 gradova i opština u Srbiji. Ove, 2019. godine knjige iz Republike Srpski darovane su biblioteci u Smederevskoj Palanci, a posle Sremske Mitrovice planirana je i donacija biblioteci u Loznici 8. maja.

U okviru ove posete održaće se promocija izabranih i novih dela Duška M. Petrovića, obavljena povodom pedeset godina književnog rada (1968—2018) u tri knjige: “U kapeli radosti” (izabrana i nova lirika), “U državi koja je nužni smeštaj” (izabrane i nove satire) i “U spoju duhovitosti i duhovnosti” (svakodnevnici, besede, kaprici, razgovori, kritike); knjige su objavljene u izdanju Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, Fondacije Radost iz Beograda i IK “Besjeda” iz Banje Luke. O knjigama će govoriti šef Predstavništva Mlađen Cicović i autor.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *