USPEŠNI VALOVCI

Sport

Na internacionalnom kupu u kajaku održanom proteklog vikenda u nemačkom gradu Brandenburgu, kajakašice “Vala” ostvarile su zapažene rezultate.

Prvu međunarodnu medalju u ovogodišnjoj sezoni za mitrovački klub osvojila je Olivera Mihajlović u jednosedu na petstotina metara za juniorke. U njenoj trci srebrna medalja pripala je predstavnici Nemačke Katarini Didrih, a bronza Ukrajinki Elviri Hrišakovoj.

Olivera je nastupila i u dvosedu na istoj distanci sa Anastazijom Bajuk gde se zauzele peto mesto, a medalja im je izmakla u fotofinišu. Pored toga, Anastazija je veslala i jednosed na dvestotine metara gde je zauzela isti plasman.

U Brandenburgu je uz kajakašice bio i trener Nenad Kosijer.

Uspešno takmičenje imala je i Marija Dostanić na prvom Svetskom Kupu u poljskom gradu Poznanju. 

Takmičeći se u četvorosedu na petstotina metara sa Milicom Starović, Nikolinom Moldovan i Kristinom Bedeč plasirale su se u B finale gde su zauzele četvrto mesto, što je u ukupnom poretku 13. mesto. Marija je nastupila i u jednosedu na dvestotine metara gde je žavršila treća u C finalu, u ukupnom plasmanu – 21. mesto.

Već narednog vikenda Dostanićevu očekuje drugi Svetski kup u nemačkom gradu Duizburgu gde ponovo nastupa u četvorosedu u istom sastavu, ali i u dvosedu sa Starovićevom.

Foto: Kajakaški savez Srbije, Kajak klub Val

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *