OTVARANJE NOVE ZGRADE RTV 25. NOVEMBRA

Zabava

Prvi signal iz nove zgrade Radio televizije Vojvodine očekuje se da bude pušten 25. novembra ove godine, najavili su pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević i generalni direktor RTV-a dr Miodrag Koprivica, nakon današnjeg potpisivanja ugovora u Pokrajinskoj vladi o tehničko tehnološkom opremanju vrednim 570 miliona i 800 hiljada dinara.

Od postavljanja kamena temeljca do završenih radova na novoj zgradi Javnog medijskog servisa Radio televizije Vojvodine proći će dve godine, podsetila je sekretar Milošević i dodala da je dvadeset godina za nama od rušenja njene zgrade tokom NATO bombardovanja i zato je danas veoma značajan trenutak.

„Investicije kao što je i ova danas jeste dokaz jedinstvenih stavova Republičke i Pokrajinske vlade“ rekla je Miloševićeva i istakla da se na taj način savesno i odgovorno obavlja posao svih nas, a koji je na korist svih građana.

Veliku zahvalnost u svoje ime i u ime zaposlenih u Radio televiziji Vojvodine istakao je direktor dr Koprivica, istakavši doslednost u finansiranju ovog velikog projekta, jedinstvenog u Evropi da se na temeljima stare zgrade zajedničkim ulaganjima svih nivoa vlasti izgradi kapitalan objekat vredan 45 miliona evra.

Sa ovim sredstvima, objasnio je on, biće delom kupljena najsavremenija oprema za studio na srpskom jeziku i još 15 studija, koji će emitovati program na jezicima nacionalnih manjina.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *