11 MEDALJA ZA VALOVCE U BAČKOJ PALANCI

Sport

Otvoreno prvenstvo Vojvodine u kajaku za kategorije pionira, kadeta, juniora i seniora održano je na jezeru Tikvara u Bačkoj Palanci od petka, 19. jula, do nedelje, 21. jula. Kajakaši sremskomitrovačkog „Vala“ su na ovom takmičenju potvrdili kvalitet osvojivši čak jedanaest medalja – tri zlatnog, pet srebrnog i tri bronzanog sjaja. 

Najuspešniji je bio kadet Dimitrije Stojšić koji je trijumfovao u jednosedu na hiljadu i petstotina metara. Odličan je bio i Aleksandar Jovanović osvojivši dve srebrne medalje – u jednosedu na petstotina kao i na dvestotine metara.

Juniorke “Vala” su još jednom potvrdile kvalitet, Anastazija Bajuk je bila najbolja na petstotina metara, dok je na kraćoj distanci od dvestotine metara stigla do srebra. Oliveri Mihajlović je pripala bronza na dvestotine metara.

U seniorskoj konkurenciji jednoseda na hiljadu metara Marko Mihajlović je osvojio srebrnu, a Petar Milković bronzanu medalju. Uspešni su bili i na petstotina metara, gde je Milković stigao do srebra, a Mihajlović do bronze.

Uz mitrovačke kajakaše je bio trener Nenad Kosijer.

Za kadete i juniore ovo takmičenje je ujedno bilo i izborno za Olimpijske nade koje će se održati u slovačkom gradu Bratislavi sredinom septembra, a osvajači medalja su osigurali mesta u reprezentaciji.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *