KUPUJ DOMAĆE, PODRŽI LOKALNE MALE PROIZVOĐAČE

Gradske vesti

U Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici održana je završna konferencija u okviru projekta “Korpa sremskih tradicionalnih proizvoda”.

Projekat «Korpa sremskih tradicionalnih proizvoda» sprovodi Ruralni centar SOVA iz Sremske Mitrovice, u okviru šireg programa „Podrška razvoju proizvodnih kapaciteta u agro-industrijskom sektoru u Srbiji“ koji finansira Ruska Federacija, a sprovodi ProgramUN za razvoj (UNDP).
Projekat za cilj ima razvoj ruralne ekonomije na teritoriji Grada Sremska Mitrovica kroz podršku i umrežavanje lokalnih proizvođača poljoprivredno prehrambenih i zanatskih proizvoda, i subjekata koji se bave seoskim turizmom. Pored edukativnog dela u ovoj oblasti, projektom je predviđeno formiranje korpe lokalnih proizvoda koja će se moći nabaviti kao korporativni i diplomatski poklon, a domaći i strani turisti će korpu ili pojedine proizvode iz nje moći da nabave kod lokalanih seoskih turističkih domaćinstava. Svi subjekti uključeni u projekat, i proizvođači i turistička domaćinstva, dobijaju i odgovarajuću turističku signalizaciju, kao i zajedničku internet prezentaciju i medijsku promociju, čime će se obezbediti veća vidljivost svih projektnih subjekata. U okviru projekta, štampane su i brošure „Od ideje do registracije biznisa u ruralnim područjima“ i „Značaj regionalnog marketinga i brendiranja u ruralnim područjima“, čime se afirmiše legalna proizvodnja i promet poljoprivredno prehrambenih i zanatskih proizvoda (domaća radinost).

Projekat je podržan od strane Grada Sremska Mitrovica, koji je prepoznao doprinos Projekta unapređenju lokalne ruralne ekonomije. Agencija za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica od samog starta Projekta je dala veliku podršku, najviše oko vidljivosti projekta. Podršku oko kontakta sa registrovanim proizvođačima i subjektima seoskog turizma pružili su Privredna komora Sremskog upravnog okruga i Turistička organizacija Grada Sremska Mitrovica, kao i JP „Sirmiumput“ oko izdavanja dozvola i mapiranja lokacija za postavljanje turističke signalizacije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *