SLIKARI AMATERI IZLOŽILI SVOJE RADOVE

Gradske vesti

U ponedeljak 21. oktobra u oraganizaciji Ustanove za negovanje kulture „Srem“, u Galeriji „Lazar Vozarević“, otvorena je 16. po redu Izložba likovnog stvaralaštva amatera Grada Sremska Mitrovica.

Na Smotri se predstavilo 38 autora sa 64 dela. Članovi Selektorske komisije Jelena Sekulić Voljanek (diplomirani slikar), Sanja Jovanović (magistar likovne kulture i metodičar) i Marija Vuruna (istoričar umetnosti), odabrali su 38 radova za Smotru likovnog stvaralaštva amatera Srema, koja će se održati 3. novembra u našem gradu.

Nagrađeni autori su: Miloš Svilokos za delo „Žitni trg“, Borko Golić za delo „U senci šešira“, Rajka Milanković za delo „Dragoljub“, Jasna Arbanas za delo „Pejzaž“, Bojana Prokopović za delo „Red“.

Dobitnici pohvala su Duško Stefanović za delo „Samo uspomene“ i Miroslav Martinović za delo „Ruske breze“. U muzičkom delu programa svoj talenanat su nam pokazali učenici Muzičke škole „Petar Krančević“, a u umetničkom delu Smotre uživali smo u reviji šešira Snežane Kovačević, koja je imala tu čast da Smotru i otvori.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *