SNS OBELEŽIO STRANAČKU SLAVU

Gradske vesti

Gradski odbor Srpske napredne stranke Sremska Mitrovica obeležio je krsnu slavu stranke, Svetu Petku i u svojim prostorijama ugostio članove i prijatelje. Proslavi su, pored članova i aktivista Srpske napredne stranke, prisustvovali i predstavnici koalicionih partnera, predstavnici stranaka sa kojima sarađuju na lokalnom, pokrajinskom i republičkom nivou, simpatizeri i prijatelji.

Tomislav Janković, član Glavnog odbora Srpske napredne stranke u ime Gradskog odbora Srpske napredne stranke i u svoje lično ime čestitao je krsnu slavu svim vernicima koji slave praznik Svete majke Paraskeve poznatije kao Sveta Petka slave i poželeo sve najbolje. Takođe je čestitao stranačku slavu i svim članovima Srpske napredne stranke.

-Na Osnivačkoj skupštini Srpske napredne stranke 2008. godine članovi Glavnog odbora doneli su odluku da upravo Sveta Petka bude naša stranačka slava i da bude zaštitnica svih srpskih naprednjaka. Postoji određena simbolika kao što je Sveta Petka bila i jeste zaštitnica svih siromašnih, svih žena, nemoćnih, tako je Srpska napredna stranka 2008. godine u svom osnivanju, svoj program kreirala tako da bude zaštitnik svih onih koji su u Srbiji, u tom trenutku bili, na neki način, diskriminisani, uopšte svih građana koji su imali potrebu da se na određeni način kroz društvo i sistem pokažu i dokažu. Zašto? Zato što je tih godina u Srbiji zaista bilo velikih ekonomskih i drugih problema. Preuzimanjem odgovornosti 2012. godine kad je Srpska napredna stranka došala na vlast, po našem mišljenju ali i po svim onim anketama koje se sprovode sa građanima, a najbolje su ankete upravo izbori, Srpska napredna stranka iz godine u godinu sve je više jačala i sve više dobijala podršku građana i to je dokaz politike koju mi sprovodimo na dnevnom nivou, na godišnjem nivou, a to je pre svega ekonomski razvoj Srbije i uopšte ukupan razvoj naše zemlje. Mi smo kao članovi Srpske napredne stranke jako ponosni na sve rezultate koje smo postigli u zadnjih sedam godina koliko smo preuzeli odgovornost za kvalitet života u Srbiji, a to je pre svega na polju ekonomije, zapošljavanja, na polju bezbednosti ali pre svega na polju brige za sve građane Srbije, pre svega u razvoju školstva, razvoju zdravstvenog sistema i podizanju kvaliteta života u svim drugim oblastima. To je za nas jedna velika obaveza, da i u narednom periodu, kao članovi Srpske napredne stranke nastavimo ovim putem i da dajemo svoj doprinos, kako lični, tako opšti doprinos za bolji kvalitet života u našoj zemlji – izjavio je Janković.

Slava je obeležena po srpskim običajima, osveštavanjem i sečenjem slavskog kolača. Obred su vodili sveštenici najvišeg ranga Srpske pravoslavne crkve u našem gradu.

Osveštavanju i sečenju slavskog kolača prisustvovali su Branislav Nedimović, ministrar poljoprivrede u Vladi Republike Srbije, Vladimir Sanader, gradonačelnik Sremske Mitrovice i drugi predstavnici lokalne vlasti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *