HUMANITARNO IZVOĐENJE PREDSTAVE „KRALJEV PUT“

Gradske vesti

Predstava „Kraljev put”, po tekstu i u režiji Lilijane Ivanović, produkcija Šabačko pozorište i Teatar „ Irena Kolesar, a pod patronatom Kraljevskog doma Karađorđevića, prva je predstava u istoriji srpskog pozorišta koja se bavi životom Kralja Petra II poslednjeg jugoslovenskog i srpskog monarha, ali pre svega čoveka koji je silom istorijskih prilika bio prinuđen da veći deo svog života provede daleko od svoje zemlje i naroda.

Tekst je rađen po memoarskoj prozi NjKV Petra II Karađorđevića. Ulogu Kralja Petra II tumači glumac Vladimir Balašćak. Premijerno izvođenje predstave odigralo se 8.decembra 2016. godine na Kraljevskom dvoru u Beogradu. U sklopu novembarskih dana 6. novembra predstava će se organizovati u humanitarne svrhe za podizanje spomenika NjKV Petru I Oslobodiocu. Cena ulaznice je 150 dinara, a ulaznice se mogu kupiti na blagajni pozorišta i u knjižari “Buk Bar”, Zanatlijska 3.
Organizatori i suorganizatori: Pozorište “Dobrica Milutinović” Sremska Mitrovica, Knjižara “Buk Bar”, Kulturni klub “Crnjanski”, Teatar ” Irena Kolesar”, UG ” Kraljevina Srbija” i Društvo Rusina Sremska Mitrovica.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *