POČELI KREATIVNI SUSRETI PROJEKTA „CRTAJMO SRCEM“ 2019.

Obrazovanje

U sredu 4. decembra, u ateljeima Akademije klasičnog slikarstva, Univerziteta Educons, održana je prva u nizu likovnih radionica, povodom realizacije projekta „Crtajmo srcem“ podržane od strane Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost. Tradicionalna saradnja sa Dečijim selom dr Milorad Pavlović u Sremskoj Kamenici, započeta 2016. nastavila se i ove godine u cilju edukacije dece u oblasti dizajna odeće i istraživanja različitih tehnika izražavanja ideja.

Na jednom mestu okupili su se mladi talenti i nastavnici Univerziteta Educons, u stvaralačkoj misiji izražavanja emocija i estetskih vizija kroz dečiji likovni jezik. Vedar duh, prijatna, neposredna atmosfera i interakcija između malih i velikih slikara, doprineli su nastanku velikog broja nadahnutih crteža, bojenih različitim senzibilitetima dece-učesnika. Podstaknuti iskustvom prethodnih radionica, da će njihovi likovni doživljaji biti pretvoreni u jezik dizajna odštampanog na majicama, smelo su se upustili u kreiranje sopstvenih narativa duše.

Za kratko vreme na papiru su se našli zapisi srca koje će sa ponosom nositi ne samo mali autori, nego i svi oni koji pomažu njihovo odrastanje u samostalne i kreativne ljude. Raznovrsje motiva: omiljeni crveni automobil,ruke najbolje drugarice, braća, sestre, princeze, kuca i neizbežno srce, podsetili su nas na moć dečijeg crteža iza kojeg stoji ljubav i čistota duše.

U pratnji vaspitača Jovanke Dimitrijević u ovoj radionici učestvovala su deca različitih školskih uzrasta. Radionicu su vodili docent na predmetu zidnog slikarstva Jelena Sekulić-Voljanek i docent Ivan Canjar. Kreativnost i mašta malih umetnika, igrom boja, oblika i linija ponovo su doneli fantastične likovne doživljaje ali i iščekivanje narednih kreativnih radionica u kojima se crta isključivo srcem.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *