ŠAHOVSKI KLUB „HORIZONT“ ORGANIZOVAO PRVENSTVO ZA NAJMLAĐE

Sport

U nedelju 8.decembra sa početkom u 9 časova u prostorijama Šahovskog kluba „Horizont“ održano je prvenstvo kluba za decu do 15 godina. Učešće je uzelo sedam dečaka i četiri devojčice i igrali su svi zajedno na jednom turniru od šest kola sa tempom igre od 15 minuta po igraču.

Na svečanom otvaranju turnira decu je pozdravio Damir Levačić koji je iz Ženeve došao u Sremsku Mitrovicu da poseti klub i da svečano otvori dečije prvenstvo.

-Nama je bila velika čast i zadovoljstvo da ugostimo tako poznatog čoveka iz sveta šaha, svetskog šahovskog organizatora, člana FIDE i bivšeg člana Borda Evropske šahovske unije, bivšeg predsednika Mediteranske šahovske unije i sadašnjeg predsednika šahovske unije zemalja sa francuskog govornog područja, šahovski trener i vrhunski šahovski komentator. Hvala gospodinu Levačiću što je uveličao svečanost ovog našeg turnira. Ipak naša želja je da naš grad Sremska Mitrovica postane šahovski centar Srbije i Evrope, i ŠK Horizont u tom pogledu nema granice i idemo ka ostvarenju ciljeva našeg postojanja – izjavio je Petar Benković, osnivač ŠK „Horizont“.

Posle odigranih šest partija dobili smo sledeći plasman u obe konkurencije. U grupi devojčica: 1.Petrić Sara (4 poena od 6 partija), 2.Jovanović Lana (2,5), 3.Simić Anja (2), 4.Radulović Teodora (2). Dodatni kriterijum kod deobe mesta, buholc sistem je odlučio da je Anja zauzela 3 mesto. U grupi dečaka: 1.Sanader Andreja (5,5 poena od 6 partija), 2.Nestorović Filip (5), 3.Vasić Mihajlo (4,5) 4.Svilanović Danilo (3), 5.Ilić Aleksa (3), 6.Ivanović Milan (2), 7.Pšibiljski Uroš (2).

Još jedna specijalna gošća na turniru bila je šahovski sudija Aleksandra Vasiljević iz Beograda. Ona je podelila diplome i medalje učesnicima, obratila se deci i zajedno sa organizatorom svečano zatvorila ovaj divan dečiji turnir.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *