REKONSTRUISAN DEO KANALIZACIONE MREŽE U ŠIŠATOVAČKOJ ULICI

Gradske vesti

Rekonstrukcijom dela kanalizacione mreže u Naselju KP Dom u Sremskoj Mitrovici, u Šišatovačkoj ulici na brojevima 1, 3 i 5, koju je izvelo JKP „Vodovod” u saradnji sa Gradskim stanovanjem, napokon će biti rešen dugogodišnji problem sa fekalnom kanalizacijom koji su imali građani.

Kako je rekao v.d. direktora JKP „Vodovod” Borislav Babić, u prethodnim danima „Vodovod” je izvršio rekonstrukciju priključnog voda za kanalizaciju u Šišatovačkoj ulici za jednu zgradu sa tri ulaza.

-Radi se o vodu koji je dotrajao i zbog toga stanovnici ove zgrade su imali česta zagušenja kanalizacije. Na ovaj način smo rešili veći deo problema i sada je preostalo još samo da se rekonstruišu pojedinačni priključci za svaki ulaz – izjavio je Babić.

On je dodao da je ovo druga po redu intervencija ovog tipa u toku ove godine, a da će isti radovi biti izvršeni i za još nekoliko zgrada koje se suočavaju sa identičnim problemom.

Preduzeće „Gradsko stanovanje” pristupilo je rešenju problema koji postoji pre osnivanja ovog preduzeća, rekao je direktor Miloš Kovač i naglasio da je to još jedan primer da je „Gradsko stanovanje” u saradnji sa ostalim javnim preduzećima voljno i željno da reši probleme stanara u stambenim zajednicama.

-Gradsko stanovanje pokrenulo je inicijativu da se reši dugogodišnji problem koji su imali stanovnici stambene zajednice na ulazima 1, 3 i 5 u Šišatovačkoj ulici. U proleće kada krenu podzemne vode dolazilo je često do zagušenja fekalne kanalizacije, u proseku nekada i tri puta mesečno. Upravo zato obratli smo se „Vodovodu” da pokušamo da rešimo taj problem. Ovo preduzeće se na naš poziv odazvalo i u potpunosti nam izašlo u susret, tako da je ceo vod zamenjen o njihovom trošku – dodaje Kovač.

Kako je naveo direktor Kovač uskoro sledi zamena pojedinačnih vodova za svaki ulaz i da će se u te radove, pored stanara zgrade koji su u obavezi to da urade, ponovo uključiti „Vodovod”. Na taj način problem sa čestim zapušavanjem fekalne kanalizacije biće potpuno rešen.

Vrednost radova na zameni glavnog voda fekalne kanalizacije iznosila je oko 200.000 dinara. Radove je finansiralo Javno komunalno preduzeće „Vodovod”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *