JKP TOPLIFIKACIJA: STANOVI DO 14. JANUARA NON STOP TOPLI

Gradske vesti

Iz Javnog komunalnog preduzeća „Toplifikacija“ iz Sremske Mitrovice saopštavaju da će od 19.decembra gradski sistem grejanja radiće neprekidno. Pridržavaće se tradicije koju su uveli pre nekoliko godina da počnu sa dvadesetčetvoročasovnim grejanjem od 19. decembra, sve do 14. januara.

– U skladu s pritužbama naših korisnika na vreme grejanja tokom grejne sezone, kako je gradskom odlukom regulisano da grejanje počinje u 6h ujutru, završava se u 21 sat radnim danima, a vikendom od 7 do 22 sata, mi smo već promenili vreme grejnog dana, tako da mi grejemo od 5 sati ujutru do 22 sata, a vikendom grejemo od 6 sati do 23 sata, to je inače i ranijih godina rađeno. I ove godine se pridržavamo tradicije koju smo uveli pre nekoliko godina i počinjemo sa dvadesetčetvoročasovnim grejanjem – rekao je direktor JKP „Toplifikacija” Slavko Sladojević.

Grejna sezona protiče u redu, dodao je Sladojević, nije bilo nekih većih pritužbi građana. Bilo je u početku, kao i svake godine problema sa grejnim telima u stanovima, kod nekoga je možda stradala pumpa kod privatnih kuća ili su u stambenim zgradama imali problema sa pumpama, neko nije uključio, neko je zavrnuo ventile ali sve je to rešeno, ističe on i kaže da ova grejna sezona za sad protiče u najboljem redu i da su sve pritužbe građana na temperaturu rešene.

– Pripremamo se za iduću godinu i stavićemo akcenat na zamenu toplovodne mreže stare preko 30 godina, neki delovi imaju čak i više godina i to je oko 50 kilometara toplovodne mreže koja se nalazi ispod zemlje. Akcenat ćemo staviti na zamenu magistralnog toplovoda u delu deponije koja se nalazi tamo na teretnom mostu prema Mačvanskoj Mitrovici, tu ću menjati 160 metara toplovoda fi 400, to je najviši promer cevi kojim raspolažemo u ovom trenutku. Predviđeno je da se uradi zamena jednog dela toplovoda u Naselju Orao i da se uradi priključak za novu školu “Jovan Popović”, od ostalih trasa verovatno ćemo morati da menjamo jednu trasu toplovoda u Naselju Stari most, a to ovom trenutku nismo sigurni – navodi planove za 2020.godinu Sladojević.

Predviđeno je da se stavi akcenat i na završetak automatizacije još nekih podstanica i da vide šta će raditi sa toplotnim podstanicama koje se nalaze u poslovnim objektima ili mešovitim prostorima.

-Cilj je da nam toplovod u kome se nalazi 2.000 kubika vode služi kao jedan akumulator tople vode ako pređemo na naplatu po potrošnji kad se steknu uslovi za to – dodaje Sladojević.

Fiksni deo cene za stambeni prostor nije menjan, a grejanje se plaća po kvadratu i po potrošnji, 70 odsto energent učestvuje u ceni toplotne energije, istako je Sladojević i dodao da se cena grejanja neće menjati jer su cene gasa stabilne. Naplata je oko 95 odsto, kao i ranijih godina i poziva korisnike koji imaju problema sa plaćanjem da se jave da naprave reprogram dugova.

JKP „Toplifikacija” greje oko 3.450 stanova, odnosno 170.000 metara kvadratnih stambenog prostora i oko 80.000 metara kvadratnih poslovnog prostora, tačnije ukupno 245.000 m2.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *