ŠAH SE VRAĆA NA VELIKA VRATA

Sport

Šahovski klub „Sirmijum“ i Osnovna škola „Slobodan Bajić Paja“ organizovali su prvo otvoreno kadetsko prvenstvo Sremske Mitrovice u ubrzanom šahu.

Kako ističu organizatori, drago im je što su svi učesnici, a posebno gosti iz Pančeva, Bijeljine, Zemuna, Novog Sada, Lazarevca, Beograda, Banovaca, Mladenovca, Rume, Šamca, Obudovca, Stare Pazove, Vrdnika, veoma zadovoljni i organizacijom turnira i nagradama.

-Škola „Slobodan Bajić Paja“ bila je puna dece i njihovih trenera i roditelja. Cela ekipa škole domaćina na čelu sa direktorom Đorđem Cvijanovićem potrudila se da atmosfera bude topla i prijateljska. Tako će biti i ubuduće. Ovaj turnir postaće tradicionalan, u terminu kraj januara-početak februara.
Odlično su sudili Vlado Stojanović kao glavni sudija i pomoćne sudije Miša i Jelena Stanković – navodi Dragan Lazić.


Organizacioni odbor u sastavu Dragan Lazić, Đorđe Cvijanović, Olivera Mudrić i Zlatko Kadar položio je ispit!

A evo i rezultata… U konkurenciji devojčica do 9 godina prva je bila Anja Čeprnja, druga Sara Mijić, a treća Marija Ivanović. Među dečacima do 9 godina najbolji je bio Pavle Milanović, drugo mesto zauzeo je Konstantin Mandras, a treće Filip Ostojić.

U konkurenciji devojčica do 12 godina najbolja je bila Helena Gajić, zatim slede Teodora Jauković i Selena Mihailović. Među dečacima do 12 godina najuspešniji bio je Marko Milanović, zatim Emanuel Lazić i treći je bio David Skopljak.

U kategoriji devojčica do 15 godina prvo mesto osvojila je Đurđica Kozomara, druga je bila Anastasija Stankić, a treća Marina Miljković. Kod dečaka uzrasta do 15 godina najbolji je bio Slavko Uglješić, drugi je Mirko Šajin, a treće mesto zauzeo je Aleksandar Nikolić.

Najbolji domaći igrač prvenstva bio je Slavko Uglješić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *