PROMOVISANA KNJIGA O VEČITOM DERBIJU

Gradske vesti

Knjiga „Derbi” u kojoj je obuhvaćen svaki srpski večiti derbi, autora Dragiše Kovačevića, promovisana je u u Galeriji „Lazar Vozarević”. U knjizi su obuhvaćeni svi do danas odigrani „večiti derbiji” (161), između fudbalera Crvene zvezde i Partizana.

Knjiga je autentični podsetnik na vremena koja su obeležila decenije odigranih derbija koje su iza nas. Na promociji su govorili autor knjige i bivši učesnici fudbalskog večitog derbija Boško Đurovski i Nikica Klinčarski.

Autor je knjigu radio oko godinu i po dana i ističe da i sad ima u glavi celu knjigu jer je čitav svoj život posvetio fudbalu.

-Prvi put sam bio na fudbalskoj utakmici kada sam imao 13 godina, to je bio 32. večiti derbi, od tada, do danas gledao sam sve derbi utakmice. Radio sam na Studiju B gde sam vodio emisiju „Treće poluvreme” na radiju i na televiziji, svi najvažniji akteri tih utakmica bili su moji gosti i ove priče u knjizi su zapravo autentične priče tih ljudi koji su stvarali te utakmice. Oni su u stvari pisci knjige, ja sam samo to zabeležio i stavio na papir – dodao je Kovačević.

Knjiga sadrži sećanja i anegdote, pored igrača oba kluba, u knjizi su zanimljive priče političara, novinara, glumaca i njihova sećanja na svetkovinu srpskog fudbala. Sadržano je oko 600 fotografija, od kojih su mnoge iz porodičnih albuma igrača i prvi put su javno objavljene.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *