NEMA MESTA PANICI, U SREMU BEZ OBOLELIH OD KORONAVIRUSA

Gradske vesti

Na sednici Štaba za vanredne situacije Grada Sremska Mitrovica u Gradskoj kući, članovi Štaba su podsetili građane da se pridržavaju mera prevencije po preporuci struke. Sve preventivne mere su preduzete, nema mesta panici ni dezinformacijama, zaključeno na sastanku.
Nakon sednice medijima se obratila Svetlana Milovanović, zamenica komadanta Štaba za vanredne situacije grada Sremska Mitrovica i rekla da su sastanku prisustvovali i ljudi iz struke, što je gradskim čelnicima, u ovoj situaciji, najvažnije. Za sada nema obolelih na našoj teritoriji, istakla zamenica.

„Nema mesta panici i dezinformacijama. Apelujem da ne pravimo gužve, da napravimo paniku u domovima zdravlja i u bolnicama. Po rečima direktora bolnice imamo za sada 21 respirator u samoj bolnici, što je dovoljno, a svi iz struke skreću pažnju na higijenu. Ono što mi sami možemo da uradimo, na prvom mestu jeste pranje ruku, zato naša je Gradska uprava za obrazovanje svim školama, pre neki dan nabavila dodatna sredstva za higijenu u iznosu od 25.000 dinara i apelujem na sve direktore da povedu računa o stanju higijene u školama, da se redovno održava higijena, ne samo u sanitarnim čvorovima, nego i u dvorištima, u holovima i da pratimo izostanke dece iz škole. Na telefone call centra se uvek neko javlja, a pripremni epidemiolog je dežuran od 0 do 24 sata. Prati se stanje, svi lekari su angažovani čak i specijalizanti, što se tiče struke svi su spremni, mi iz Grada smo tu da pomognemo državnim institucijama u nabavci sanitarnih sredstava, bilo šta da im treba, da li su u pitanju maske ili sredstva za higijenu. Sve preventivne mere su preduzete, nema mesta panici i nema mesta dezinformacijama. Za sada je sve pod kontrolom, virusa nema, ako se i pojavi neki slučaj mi smo spremni na to. Gradska uprava slediće uputstva koja smo dobili od Vlade Republike Srbije i Komunalne policija će proveravati sva mesta gde se okuplja veći broj mladih, diskoteke i restorane. Apelujem na građane da se drže onoga što je rečeno, da se ne organizuju ni svadbe, ni krštenja, ni bilo koji vid proslave, zaista, to može samo da šteti – rekla je Svetlana Milovanović, zamenica komadanta Štaba.

Informacije za građane su dostupne na sajtu Zavoda za javno zdravlje Vojvodine http://izjzv.org.rs/. Call centar radi od 8 do 22 sata, telefoni za informacije: 064 80 92 911, 064 80 92 938 i 064 80 92 930.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *