SAOPŠTENjE ZA JAVNOST

Gradske vesti

Izborna komisija grada SremskaMitrovica, obaveštava javnost da je na svojoj sednici održanoj 16. marta 2020. godine sa početkom u 21:00 časova, postupajući po Uredbi Vlade Republike Srbije o merama za vreme vanrednog stanja donela rešenje o prekidu svih izbornih radnji u sprovođenju izbora za odbornike u Skupštini Grada Sremska Mitrovica raspisanih za 26. april 2020. godine, dok važi Odluka o proglašenju vanrednog stanja.
U skladu sa donetim rešenjem o prekidu svih izbornih radnji u sprovođenju izbora za odbornike u Skupštini Grada Sremska Mitrovica raspisanih za dan 26. april 2020. godine, prestaju da teku svi rokovi za vršenje izbornih radnji u postupku sprovođenja izbora za odbornike Skupštine grada Sremska Mitrovica utvrđeni Zakonom o lokalnim izborima, Zakonom o izboru narodnih poslanika, Zakonom o jedinstvenom biračkom spisku, Uputstvom za sprovođenje izbora za narodne poslanike Narodne skupštine, raspisanih za 26. april 2020. godine i Rokovnikom za vršenje izbornih radnji u postupku izbora za odbornike u Skupštini Grada Sremska Mitrovica raspisanih za dan 26. april 2020. Godine. Sprovođenje izbornih radnji nastaviće se od dana prestanka vanrednog stanja.
Novi rokovi za vršenje izbornih radnji u postupku sprovođenja izbora za odbornike Skupštine Grada Sremska Mitrovica biće utvrđeni u skladu sa vremenom nastavka sprovođenja izbornih radnji koje će biti ustanovljeno odlukom o prestanku vanrednog stanja, kada se za to steknu uslovi. Sve do sada preduzete izborne radnje u postupku sprovođenja izbora, ostaju na pravnoj snazi.
O nastavku izbornih radnji koje će sprovoditi Izborna komisija Grada Sremska Mitrovica javnost će biti blagovremeno obaveštena.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *