„MOJA ŠKOLA” NA JEZICIMA NACIONALNIH ZAJEDNICA NA YOUTUBE-U

Obrazovanje

Radio-televizija Vojvodine otpočela je emitovanje školskih časova „Moja škola”, Radio-televizije Srbije, titlovane na četiri jezika nacionalnih zajednica – mađarskom, rumunskom, slovačkom i rusinskom. Prva tri školska predavanja dostupna su na posebnom YouTube kanalu „Nastava titlovana na manjinske jezike RTV-RTS“, na sledećim linkovima:

https://youtu.be/oNWPVgSGH5g
https://youtu.be/vVtUj4SX8TM
https://youtu.be/gmlqyKwACFM

Kako biste aktivirali prikazivanje titlova, potrebno je kliknuti na oznaku CC u donjem desnom uglu YouTube plejera. Zaodabir željenog jezika kliknite na ikonicu zupčanika u donjem desnom uglu, a zatim na opciju “Subtitles”. Posetiocima portala rtv.rs, dostupan je brzi link ka YouTube kanalu na kom će predavanja biti objavljivana, klikom na baner „Nastava titlovana na jezike nacionalnih zajednica” u desnoj koloni sajta, a na manjinskim sekcijama sajta i klikom na baner sa nazivom jezika.

Radio-televizija Vojvodine će nastaviti da objavljuje predavanja „Moja škola“ na jezicima nacionalnih zajednica, kako bi učenici koji nastavu prate na svom maternjem jeziku, mogli aktivno da prate školsko gradivo.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *