NOVA RADNA MESTA U VREME VANREDNOG STANJA

Gradske vesti

Iako je u vanrednom stanju onemogućen direktan kontakt nezaposlenih lica i poslodavaca sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, biro i dalje aktivno radi, a komunikacija se obavlja elektronskim putem. Pohvalno je da je došlo i do povećanog broja novozaposlenih lica.

Korisnici NSZ Filijale Sremska Mitrovica mogu elektronskim putem da se prijave na na evidenciju, da podnesu zahtev za ostvarivanje prava na novčanu naknadu ukoliko su prestali da rade, da dobiju uverenje o svom statusu ukoliko im je po nekom osnovu isto potrebno, i ono što je najvažnije, jeste da poslodavci mogu i dalje da učestvuju na svim javnim pozivima NSZ, koji su još uvek otvoreni. 

Među poslodavcima i dalje vlada veliko interesovanje za mere aktivne politike zapošljavanja i do danas je filijali od strane nezaposlenih lica podneto skoro 90 zahteva za dodelu subvencija za samozapošljavanje.

Postoje poslodavaci koji i u toku vanrednog stanja zapošljavaju nove radnike, a u prilog tome govori činjenica da je na adresu NSZ stiglo 30 zahteva poslodavaca za zapošljavanje skoro 40 nezaposlenih lica, a kroz program subvencija novih radnih mesta. Takođe, tri osobe sa invaliditetom sa područja Grada dobila su posao za stalno.  

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *