DO SADA OD KORONA VIRUSA PREMINULA 51 OSOBA, SEDAM NOVIH SMRTNIH SLUČAJEVA ZA PRETHODNA 24 SATA

Zdravlje

Epidemiolog Predrag Kon saopštio je na redovnoj konferenciji za novinare u Palati Srbija da su u poslednja 24 sata u našoj zemlji registrovana 284 nova slučaja zaraze koronavirusom, pri čemu je preminulo još sedam osoba, čija je prosečna starost 64,2 godine.

Kon je rekao da je do sada registrovano ukupno 1.908 potvrđenih slučajeva COVID-19, a da su od poslednjeg izveštaja testirani uzorci 959 osoba, od kojih je 284 pozitivno, kao i da se broj smrtnih slučajeva povećao na ukupno 51.

U našoj zemlji su 1.082 pacijenta hospitalizovana, od kojih je 98 na respiratoru, istakao je on i dodao da se na Sajmu trenutno nalazi 88 pacijenata.

Prema njegovim rečima, u Srbiji je ukupno testirano 7.360 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja, a od sedmoro preminulih u poslednja 24 časa pet osoba je muškog, a dve ženskog pola.

Kon je ocenio da brojke nesumnjivo ukazuju na to da se nalazimo u uzletu epidemije koronavirusa i njegovom ubrzanom prenošenju i da zbog toga treba što čvršće da se pridržavamo mera i što više smanjujemo socijalne kontakte.

Uzlet epidemije je bio očekivan, i mi nemamo drugi izlaz nego da se još više pridržavamo mera, rekao je on i najavio da će biti nastavljeno testiranje, kao i da će primarna zdravstvena zaštita od danas, kada je reč o Beogradu, preuzeti težište borbe, pri čemu će se većina onih sa lakšom infekcijom testirati u tim “kovid ambulantama”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *