POSTAVLJENA SIGNALIZACIJA U ZONI ŠKOLE U NOĆAJU

Gradske vesti

U Noćaju je godinama postojao problem veoma prometnog saobraćaja, kako kroz to mesto prolazi tranzitni put, teretni i putnički saobraćaj je veoma frekventan. Noćajci su godinama ukazivali na problem neadekvatno obeležene signalizacije u zoni škole, i da je sam prilaz školi dosta nebezbedan.

Grad Sremska Mitrovica je uz pomoć Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj obezbedio sredstva i postavljena je nova horizontalna i vertikalna signalizacija. Vrednost projekta je 1.200.000 dinara i podrazumeva svetlosnu signalizaciju, različite usporivače brzine, vibrirajuće trake i slično.

Petar Samardžić, direktor Agencije za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica, kaže da iako je već mesec i po dana na snazi vanredno stanje, Grad Sremska Mitrovica čini ogromne napore da se sve što pre vrati u normalne životne tokove. Pored svih ograničenja, ali uz poštovanje svih propisanih mera, i bezbednosti i zaštite, sva su gradilišta u funkciji, i radi se na unapređenju infrastrukture, pre svega ruralne, što je jedan od stubova razvoja svakog ruralnog područja.

„Asfaltirani su kilometri seoskih puteva, izgrađeni su vrtići, zdravstvene ambulante, crkve, parohijski domovi, kapele u selima, sad je u centru Noćaja završeno postavljanje saobraćajne signalizacije, što je ovde bio višedecenijski problem za sve meštane, zbog neadekvatno obeležene zone škole. Postavljeni su brzinski displeji koji upozoravaju vozače na brzinu kretanja vozila, urađena je horizontalna i vertikalna signalizacija u zoni škole, postavljeni su znakovi obaveštenja, znakovi upozorenja i izričite naredbe. Postavljeni su ispisi na putu, razdelne i ivične linije, postavljene su tzv. vibracione trake koje služe upravo za usporavanje kretanja vozila, pre svega teretnih, koja ovde često prolaze jer je ovo državni put i jedna od najprometnijih saobraćajnica na teritoriji Grada Sremska Mitrovica. Nadam se da ćemo ovom signalizacijom rešiti višegodišnji problem i đaka, i svih meštana. Grad Sremska Mitrovica je obezbedio projektnu dokumentaciju i učestvovao u sufinansiranju projekta. Najveći deo sredstava je obezbeđen od strane Pokrajinskog sekretarijata za saobraćaj. U ovom selu je osim saobraćajne signalizacije, kao i u ostalim selima, rađeno na asfaltiranju puteva, završeno je asfaltiranje Ulice Aleksandra Mijajlovića u dužini od 750 metara, širine šest metara”, rekao je Samardžić.

Da podsetimo da je zimus potpuno obnovljena i škola u Noćaju koja je izrađena još 1948. godine. Posle renoviranja školske zgrade sada je i adekvatno obeležena saobraćajna signalizacija u zoni škole.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *