KOMFOR U DOMOVIMA, STIGAO GAS I DO STANOVNIKA ULICE MAČVANSKI KEJ

Gradske vesti

Rekonstrukcija saobraćajne infrastrukture na području Sremske Mitrovice izvodi se u naselju Mačvanska Mitrovica, u Ulici Mačvanski kej. Vrednost celog projekta je oko 100 miliona dinara, investitori su, najvećim delom JP „Putevi Srbije“ i Grad Sremska Mitrovica. Vrednost radova koje izvodi JP „Srem-gas“ Sremska Mitrovica, koji je podržao ovaj značajan projekat, je oko tri miliona dinara i te radove izvode sopstvenim sredstvima.

„Radove izvodimo u skladu sa dinamikom izgradnje ostalih javnih preduzeća jer sama tehnologija izgradnje gasovoda podrazumeva da ostala infrastruktura, kao što su vodovodna, kanalizaciona i drugo, moraju biti završene. Tako naše ekipe izlaze fazno i zadovoljni smo tempom realizacije. Radimo u dužini od oko 800 metara, u okviru kompletne rekonstrukcije ove ulice i pratimo projekat Grada koji je nosilac. Do sada smo izgradili 12 polupriključaka i 14 priključaka, a već su se četiri domaćinstva i formalno priključila na gasnu mrežu i postali korisnici naših usluga. Kompletno postavljena gasna infrastruktura se potom ispituje na čvrstoću i nepropusnost jer nam je funkcionalna bezbednost na prvom mestu“, izjavio je Dragan Budošan, izvršni direktor za distribuciju, upravljanje distributivnim sistemom i izgradnju distributivne gasne mreže JP „Srem-gas“ Sremska Mitrovica.

Mnogo je pogodnosti koje se dobijaju korišćenjem prirodnog gasa. Naime, direktno je dostupan korisniku u svakom trenutku i za svaki vid korišćenja, nema potrebe za ulaganjem u interne skladišne prostore, instalacije prirodnog gasa pružaju jednostavnost upotrebe i regulacije svih vrsta uređaja na gas, ekonomičan je, postiže se daleko veći stepen iskorišćenja u odnosu na druge energente. Takođe, dokazane rezerve prirodnog gasa u svetu garantuju njegovu raspoloživost za dug period, pri sagorevanju ne ostavlja pepeo, njegovim sagorevanjem nema emisije produkata koji bi uzrokovali aerozagađenje emisijom gasova koji izazivaju efekat staklene bašte (oslobađa se voda i malo CO2, bez primesa sumpora, azota i drugih štetnih elemenata) i ekološki je najpogodnije gorivo današnjice.

„Javno preduzeće za distribuciju prirodnog gasa „Srem-gas“ Sremska Mitrovica u Programu poslovanja za 2020. godinu planiralo je proširenje distributivne gasne mreže, a naše učestvovanje u ovom infrastrukturnom projektu koje vodi Grad Sremska Mitrovica se odnosi upravo na to. Jedan od ciljeva u poslovanju je usmerenost ka povećanju broja potrošača kako bi se povećao nivo snabdevanja prirodnim gasom i time i iskorišćenost distributivne mreže.  Planiramo da nastavimo izgradnju produžetaka mreže gde god se proceni da postoji zainteresovanost građana i privrede, a da to bude ekonomski opravdano. Naravno, i dalje ćemo pratiti sve aktivnosti Grada i spostvenim sredstvima graditi i širiti našu mrežu“, rekla je Danica Nedić, v.d. direktora JP „Srem-gas“ Sremska Mitrovica.

Rekonstrukcija Ulice Mačvanski kej od velikog je značaja za meštane Mačvanske Mitrovice, s obzirom na to da postojeći put nije rekonstruisan više od 30 godina, a prvi put im se nudi i komfor korišćenja prirodnog gasa u vlastitim domovima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *