VISOKOJ ŠKOLI „SIRMIJUM“ SREDSTVA IZ POKRAJINE ZA TRI PROJEKTA

Obrazovanje

Visoka škola strukovnih studija za vaspitače i poslovne informatičare „Sirmijum“ će zahvaljujući sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost u ovoj godini realizovati tri projekta. Ukupna vrednost odobrenih sredstava je 4,5 miliona dinara.

Pokrajinski sekretar prof. dr Zoran Milošević uručio je rešenja i ugovore predstavnicima visokoobrazovnih ustanova iz Vojvodine koje su dobile sredstva u visini od 26 miliona dinara, na osnovu dva javna konkursa. Reč je o Konkursu za sufinansiranje tekućih popravki i održavanja zgrada, objekata i opreme ustanova visokog obrazovanja čiji je osnivač Autonomna pokrajina Vojvodina za 2020. godinu i Konkursu za sufinansiranje nabavke mašina, opreme i nematerijalne imovine u ustanovama visokog obrazovanja čiji je osnivač Autonomna pokrajina Vojvodina za 2020. godinu.

Prema rečima sekretara Miloševića Pokrajinska vlada je i ove godine, bez obzira na to koliko su okolnosti i situacija bile teške, pomogla visokoobrazovne institucije i omogućila im popravku i održavanje objekata, ali i nabavku neophodne opreme koja podiže kvalitet nastave.

„Fakulteti i visoke škole su stabilne institucije koje su se postarale da same sebi pomognu, a mi smo tu da ih osnažimo kada je reč o prostornim resursima, laboratorijskoj opremi, digitalizaciji rada studentskih službi. Dakle, mi smo partneri u pravom smislu te reči“, naglasio je sekretar Milošević i dodao da se nada će do kraja godine rebalansom budžeta biti obezbeđena dodatna sredstva kako bi svi zahtevi fakulteta i visokih škola bili ispoštovani.

„Sredstva za konkurs koji omogućava nabavku mašina i opreme, ove godine su ravnopravno podeli fakulteti i visoke škole, tako što su dobili po 3 miliona dinara. Zahvaljujući tom konkursu zaokružen je proces digitalizacije studentskih službi pet visokih strukovnih škola za obrazovanje vaspitača i Visoke poslovne škole u Novom Sadu“, istakao je sekretar Milošević i najavio da će već u sredu na sednici Pokrajinske vlade biti odobreno dodatnih četiri miliona za nabavku softvera za studentske službe visokih vaspitačkih škola u Sremskoj Mitrovici, Vršcu i Subotici.

„Kada je reč o sredstvima po konkursu za sufinansiranje tekućih popravki i održavanja zgrada 11 miliona je pripalo visokim školama strukovnih studija za rekonstrukciju krova, amfiteatra i sanaciju rampi za studente sa invaliditetom. Fakulteti Univerziteta u Novom Sadu dobili su za ovu namenu 9 miliona dinara za poboljšanje energetske efikasnosti objekata, tekuće održavanje i zamenu prozora, portala i svetlarnika“, kazao je sekretar Milošević i zaključio da su Sekretarijatu važni i prostorni i ljudski resursi, jer oni doprinose kvalitetu i uspešnosti visokog obrazovanja.

Ove godine sredstva na osnovu pomenuta dva javna konkursa dobilo je 8 fakulteta (Akademija umetnosti, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja, Filozofski fakultet, Građevinski fakultet Subotica, Poljoprivredni fakultet, Medicinski fakultet, Tehnološki fakultet i Učiteljski fakultet na mađarskom nastavnom jeziku u Subotici) i 6 visokih škola strukovnih studija čiji je osnivač AP Vojvodina (Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Novom Sadu, Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Kikindi, Visoka škola strukovnih studija za vaspitače i poslovne informatičare – Sirmijum, Sremska Mitrovica, Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i trenera u Subotici, Visoka tehnička škola strukovnih studija u Subotici, Visoka poslovna škola strukovnih studija u Novom Sadu).

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *