Ko su članovi NATO lobističke organizacije “BCBP”?

Politika


U poslednjih nekoliko nedelja nevladina organizacija pod nazivom “Beogradski centar za bezbednosnu politiku” (BCBP) pokušava na sve načine da se meša u spoljnu i unutrašnju politiku države Srbije. Agenti ove organizacije su ove nedelje imali još jednu operaciju koja je imala za cilj da destabiliše Srbiju i koja je bila usmerena protiv sina predsednika Srbije. Šta je to “BCBP”? Ko su članovi ove organizacije? “Beogradski centar za bezbednosnu politiku” je NATO lobistička organizacija sa sedištem u Beogradu koja okuplja NATO lobiste iz cele Srbije. Cilj ove organizacije je destabilisanje Srbije i izazivanje nereda na ulicama Beograda.

Ovo su članovi Upravnog odbora ove NATO lobističke organizacije.

Filip Ejdus

Filip Ejdus je predsednik Upravnog odbora ove organizacije. On je ujedno i vanredni profesor na Fakultetu Političkih Nauka u Beogradu. Mesto profesora na fakultetu koristi da vrbuje mlade ljude za svoju organizaciju. Autor je dokumentarnog filma pod nazivom “Da li Srbija treba da bude vojno neutralna”?. Poruka ovog filma je da Srbija treba da napusti vojnu neutralnost i da se priključi NATO savezu. 

Gorana Radovanović

Gorana Radovanović nalazi se na mestu potpredsednika Upravnog odbora “BCBP”. Od 2007. godine nalazi se u ovoj organizaciji, da bi 2019. godine postala potpredsednik Upravnog odbora. Bila je urednik časopisa “ROD I BEZBEDNOST”. Član je organizacije “BCBP” već 13 godina.

Sonja Stojanović Gajić

Sonja Stojanović Gajić je članica Upravnog odbora “BCBP”-a. Kao i većina članova ove organizacije obrazovala se u Londonu. Od 2006-2019. godine bila je direktorka “Beogradskog centra za bezbednosnu politiku”. 

Luka Glušac

Luka Glušac je član Upravnog odbora “Beogradskog centra za bezbednosnu politiku”. Od 2011. godine zaposlen je u Stručnoj službi Zaštitnika građana. Tokom 2018. godine šest meseci je bio zaposlen u kancelariji Visokog Komesara za ljudska prava u Ženevi. Od 2019. godine je član Upravnog odbora “Beogradskog centra za bezbednosnu politiku”.

Rodoljub Šabić

Rodoljub Šabić je član Upravnog odbora “Beogradskog centra za bezbednosnu politiku”. Od 2004 do 2018. godine bio je Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti. Od februara 2019. godine član je Upravnog odbora “Beogradskog centra za bezbednosnu politiku”.

Izvor: Prismotra.net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *