POSETA PREDSEDNIKA KAJAŠAKOG SAVEZA SRBIJE „VALU“

Sport

Predsednik Kajakaškog saveza Srbije Mirko Nišović posetio je Kajakaški klub „Val“ iz Sremske Mitrovice i sa predsednikom kluba, između ostalog,  razgovarao o uslovima u kojima mitrovački kajakaši treniraju i na koji način bi Kajakaški savez mogao da pruži pomoć.

– Sremska Mitrovica ima jedan od najstarijih i najjačih kajak klubova. Mene vezuju jako lepe uspomene za vaš grad jer sam kao pionir 1976. godine ovde prvi put učestvovao na takmičenju, kad sam uzeo veslo u ruke i pobedio i od tada je krenula moja sportska karijera. Ovde sam i vojsku služio, pa sam trenirao, volim da dođem i hteo bih da se zahvalim ljudima koji vode KK „Val”, koji se bave kajakom, s obzirom na to da ovo nije profitabilan sport. Ljudi koji vode klub kažu da imaju izuzetno dobru saradnju sa lokalnom samoupravom, sa Sportski savezom Grada, a pomoći ćemo i mi, počinje sezona malo je sve sada pomereno ali takmičenja već kreću sledećeg vikenda, počinju klubske regate, biće sigurno i ovde regata – izjavio je Nišović.

Kajakaški klub “Val”, koji postoji već 70 godina, trenutno  broji oko 100 takmičara u svim kategorijama. Njegovi predstavnici su među najboljim sportistima u zemlji, a Sremskoj Mitrovici donose najsjajnija odličja sa svetskih i evropskih takimičenja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *