PREČISTAČ OTPADNIH VODA, 80.000 SADNICA, NOVI PARKOVI, PRIORITETI LISTE „ALEKSANDAR VUČIĆ – ZA NAŠU DECU“

IZBORI 2020.

Lista „Aleksandar Vučić – Za našu decu“ koja učestvuje na lokalnim izborima u Sremskoj Mitrovici predstavila je projekte u oblasti ekologije. U narednom petogodišnjem periodu Sremska Mitrovica bi trebala da postane prepoznatljiva na svetskoj mapi eko-frendli gradova, rekao je Dmitar Stanišić i najavio izgradnju tri nova parka, prečistača otpadnih voda i druge brojne projekte.

– Kao i u prethodnim ciljevima i u oblastima koje smo već razmatrali, tako i u oblasti ekologije imamo takođe pet projekata i prvi je izgradnja tri nova parka, iza Poslovno-sportskog centra „Pinki” je jedan, drugi je u okolini hipodroma i treći je na području Mačvanske Mitrovice. Pored toga imamo u planu da zasadimo 80.000 sadnica, simbolično za 80.000 Mitrovčana i naravno to neće biti sadržano samo u ta tri parka, nego će biti i u Kuzminu, Martincima, Laćarku i svuda gde je to neophodno. Pošumljenost Sremske Mitrovice je iznad proseka Vojvodine, ali nismo time zadovoljni i ići ćemo ka tome da se približimo evropskom proseku pošumljenosti koji je dosta visok, morate nečemu stremiti da bi ste nešto i radili – rekao je Stanišić.

Pored ova dva projekta imaju ideju da rade vetro-zaštitne pojaseve koji su svakako značajni pogotovo na području regionalnih i magistralnih puteva. Ono što je važno za Sremsku Mitrovicu, po rečima Stanišića jeste prečistač otpadnih voda.

-Izrada projekta prečistača otpadnih voda je u toku i nadamo se da će u narednim godinama to biti realizovano, to će biti jedan od  najvećih infrastrukturnih projekata, jedan od najveće vrednosti koja koje će biti o trošku budžeta Grada Sremske Mitrovice. Iz ove oblasti imamo projekat gde ćemo svako domaćinstvo opskrbiti, odnosno svako domaćinstvo će dobiti jednu kantu za selekciju otpada i na taj način želimo da uključimo sve građane Sremske Mitrovice u celu ovu priču oko ekologije. Pored ovih stvari koje planiramo za budućnost, moram da podsetim da smo mi neke stvari i ranije radili. Linija za selekciju otpada je završena, čeka se da se pusti u rad. U oblasti javnog saobraćaja imamo autobuse koji zadovoljavaju najsavremenije i najmodernije evropske standardne, imaju euro-6 motore, dakle zagađenost je minimalna. Radili smo i na pošumljavanju, imali smo akciju da se od Mačvanske Mitrovice, pa sve do Zasavice sadi drvored, slično smo skoro imali u Kuzminu. Oblast ekologije je značajna za budućnost, mislim da je došlo vreme da o tome sada govorimo jer smo u prethodnom periodu imali probleme koje smo morali da rešavamo, koji su bili urgentni, primarni, u godinama ispred nas ovo će biti aktuelna tema – naglasio je Stanišić.

Ljudi u Sremskoj Mitrovici vide koji su rezultati našeg rada, vide šta je ono što smo mi govorili 2016, šta smo uradili u toku jednog mandata, sada tražimo poverenje za naredni mandat i nešto više od toga i zato pozivam sve Mitrovčane, sve građane Sremske Mitrovice da u nedelju, 21. izađu na izbore i zaokruže broj jedan i glasaju za Listu „Aleksandar Vučić – Za našu decu”, zaključio je izlaganje Dmitar Stanišić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *