MITROVAČKI OSNOVCI, NJIH 721, POLAGALI MALU MATURU

Obrazovanje

Đaci osmog razreda sremskomitrovačkih osnovnih škola, njih 721, danas su, u sklopu završnog ispita, polagali kombinovani test koji se sastoji od pitanja iz biologije, istorije, geografije, fizike i hemije. Učenici su u sredu polagali test iz srpskog odnosno maternjeg jezika, dok su u četvrtak polagali test iz matematike. Mišljenja među učenicima su podeljena pa su nekima testovi bili laki, a nekima teški.

Uz poštovanje svih propisanih mera bezbednosti, testove je polagalo i 139 učenika Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“, a kako je za Gradsku M televiziju istakao direktor ove škole Zoran Đurić, polaganje testova je proteklo bez problema.

Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvete preliminarne rezultate završnog ispita osnovne škole objaviće 23. juna do 8 časova. Ukoliko imaju žalbe na rezultate završnog ispita učenici ih mogu podneti u osnovnim školama 23. juna od 8 do 15 časova. Prijem i rešavanje žalbi učenika na rezultate završnog ispita u okružnim komisijama je 24. juna od 8 do 16 časova, a objavljivanje konačnih rezultata završnog ispita je 28. juna do 8 časova.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *