KAMION KOMUNALIJA BRENDIRAN UČENIČKIM RADOVIMA

Gradske vesti

Na Gradskom trgu u Sremskoj Mitrovici održana je promocija brendiranog kamiona kao rezultat projekta „Kroz kreativnost se izrazi, šta je kultura odlaganja otpada ti nam pokaži“. Pobednički radovi učenika su se našli na kamionu za odvoz otpada, sa jasnom porukom i ciljem podizanja svesti stanovnika.

Cilj projekta, koji su realizovali Javno komunalno preduzeće „Komunalije”, uz podršku Gradske uprave za obrazovanje, kulturu i omladinu Grada Sremska Mitrovica, bio je da se doprinese razvoju svesti o značaju zbrinjavanja i pravilnog odlaganja otpada, kroz likovno izražavanje i ukazivanje na pravilne i kulturne navike postupanja otpadom. 

– Mi ćemo i narednom periodu organizovati ovakvu vrstu likovnog konkursa, jer su deca kroz radove pokazala značaj odlaganja komunalnog otpada i ukazala na značaj zaštite životne sredine i u Gradu Sremska Mitrovica, a i u Srbiji. Kamion je pušten u rad i već ga možete videti na ulicama grada Sremske Mitrovice – izjavio je Radoslav Jevremović, direktor JKP „Komunalije“.

Kamion JKP „Komunalije” brendiran je sa dva najbolja rada. Prvo mesto osvojila je Anđela Lukić iz OŠ „Sveti Sava”, a drugo mesto Nataša Laušević iz OŠ „Boško Palkovljević Pinki”. Njihovi radovi svim sugradjanima šalju jasnu poruku – najmlađi itekako razmišljaju o našoj životnoj sredini.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *