DR VRCELJ: U ODELJENJU ZA INFEKTIVNE BOLESTI I KORONA CENTRU NALAZE SE 32 PACIJENTA

Gradske vesti

Povodom epidemiološke situacije u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici oglasio se i direktor ove zdravstvene ustanove. U celosti prenosimo njegovo saopštenje za javnost.

-Sve službe Opšte bolnice Sremska Mitrovica, u uslovima vanredne situacije uzrokovane pojavom epidemije korona virusom, uredno funkcionišu u obavljanju svojih redovnih svakodnevnih aktivnosti. S obzirom na pojačanu aktivnost virusa COVID 19, ponovo su prošireni bolnički kapaciteti za prijem i lečenje obolelih i taj broj iznosi 300 kreveta.
Sva hitna stanja primaju se i operativno obrađuju u svim operativnim granama medicine, a takođe i svi hitni specijalistički pregledi, kao i zakazane terapije onkoloških pacijenata.
Trenutno se u odeljenju za Infektivne bolesti i Korona centru nalaze 32 pacijenta. Situacija sa obolelima, u ovom momentu, nije alarmantna, a stanje svih koji se leče u potpunoj je kontroli. U narednom periodu imaćemo povećan broj pacijenata i bolnički sistem je spreman za svaku novonastalu situaciju.
Oboleli od korona virusa sa lakšom i srednje teškom kliničkom slikom, lečiće se u mitrovačkoj bolnici, dok će teži slučajevi biti transportovani u Infektivnu kliniku KC Vojvodine Novi Sad.
Opšta bolnica Sremska Mitrovica, zahvaljujujući, pre svega , dobroj organizaciji zaposlenih i uspešnoj saradnji sa ZZJZ i Domom zdravlja Sremska Mitrovica, gradskim Kriznim štabom, svim sremskim domovima zdravlja, Infektivnom klinikom u Novom Sadu, Pokrajinskim sekretarijatom za zdravstvo i Ministarstvom zdravlja Republike Srbije, odgovoriće uspešno na sve postavljene zadatke, u cilju izlečenja obolelih.
Svi zaposleni u mitrovačkoj bolnici upoznati su, da se bez poštovanja procedure o dostavljanju informacija medijima ili preko društvenih mreža i bez znanja menadžmenta, iste nije dozvoljeno plasirati – navodi se u saopštenju dr Živka Vrcelja, direktora Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *