BROJ OBOLELIH OD VIRUSA KORONA I DALJE U OPADANJU

Gradske vesti

Na području Sremskog okruga broj obolelih od virusa korona i dalje opada i trenutno je na ovaj virus pozitivno 290 osoba, saopšteno je na današnjoj konferenciji za novinare koja je održana u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici.

U gradu na Savi broj obolelih je 119, dok je u Rumi taj broj 70. U Inđiji je na kovid-19 pozitivno 39 osoba, u Staroj Pazovi 26, u Šidu 20, dok je u Irigu i Pećincima na kovid-19 pozitivno osam osoba. U Korona centru u Sremskoj Mitrovici trenutno je hospitalizovano 111 pacijenata.

U poslednja dva dana u Sremskoj Mitrovici broj novoobolelih od korone iznosi četiri, dok je ukupan broj 119. Situacija se poboljšava i broj izlečenih je veći u odnosu na prethodnih nekoliko dana.

U kovid ambulanti je tokom ove nedelje zabeležen i manji broj obavljenih pregleda. Ukupno 317 osoba je potražilo pomoć lekara, a prema rečima Vojislava Mirnića, načelnika Gradske uprave za zdravstvenu i socijalnu zaštitu, pacijenti bi trebalo da jave u kovid ambulantu čim primete prve simptome.

Nošenje zaštitnih maski, držanje fizičke  distance, dezinfikovanje ruku i poštovanje svih ostali mera od velikog su značaja u borbi  protiv korona virusa. Iz lokalne samouprave apeluju na svoje sugrađane da budu  odgovorni kako bi svi zajedno doprineli sprečavanju širenja ove pandemije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.