TERETANA ZA MITROVAČKU KASARNU DAR GRADA SREMSKA MITROVICA

Gradske vesti

U Vojsci Srbije polaže se velika pažnja na sport i mnogo se vodi računa da svi pripadnici mogu da se bave sportom i održavaju fizičku kondiciju, jer vojnik je simbol spremnosti i snage i zato mora da vodi računa o sebi, svom zdravlju i o sportu, poručio je ministar odbrane Aleksandar Vulin nakon današnjeg obilaska teretane na otvorenom u kasarni “Boško Palkovljević Pinki”, koju je grad Sremska Mitrovica donirao pripadnicima Vojske Srbije.

-Svi pripadnici Vojske Srbije koji ostvare odlične rezultate, to znači da na fizičkim proverama dobiju 95 i više bodova, mogu da računaju na povećanje plate od tri procenta. Naravno, oni koji ne zadovolje fizičku proveru, takođe, moraju da računaju da može da bude i kazna, jer je vojnik taj koji uvek mora da bude spreman. Svaki vojnik koji vodi računa o sebi mora da vodi računa o svom zdravlju, voli sport, svoj poziv koji ne može ni da se zamisli bez dobre fizičke kondicije – istakao je ministar Vulin, podsetivši na odnedavno uvedene stimulativne mere.

Načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu Grada Sremska Mitrovica Miroslav Jokić rekao je da donaciju vojsci smatraju obavezom lokalne samouprave, zbog svega što vojska pomaže stanovništvu.

-Ova donacija smatramo da je naša obaveza kao lokalne samouprave, s obzirom na to da ne treba govoriti o tome koliko je važno ulagati u vojsku. Poslednja situacija sa epidemijom virusa Kovid-19 pokazuje koliko je vojska bitna i značajna u svim oblastima ljudskog života. Oni su bili uz nas, da nam pomognu da ovu situaciju sa virusom prevaziđemo na što lakši način, kao i u ostalim situacijama kada su, takođe, uvek bili uz nas – rekao je Jokić i zahvalio Ministarstvu odbrane i ministru Vulinu na dobroj saradnji i postupcima kojima pokazuju da brinu o građanima Sremske Mitrovice i što pomažu razvoj tog grada.

Komandant 15. tenkovskog bataljona Prve brigade kopnene vojske major Ivan Novičić zahvalio je Gradu Sremska Mitrovica što je za kasarnu “Boško Palkovljević Pinki” donirala teretanu, čija je vrednost više od 700.000 dinara.

-Ovo nije jedina donacija koju je Grad Sremska Mitrovica pružio Vojsci Srbije koja se nalazi ovde. Istakao bih da je i prilikom izrade i otvaranja spomen-sobe prošle godine veliku ulogu imao Grad Sremska Mitrovica i da nam je dao podršku i sredstva da bismo završili sa izgradnjom. Još jednom zahvaljujem gradonačelniku za inicijativu koja je potekla od njih. Nama će ovo mnogo služiti u narednom periodu na jačanju fizičke sposobnosti pripadnika Vojske Srbije razumeštenih u garnizonu Sremska Mitrovica – rekao je major Novičić.

Teretana na otvorenom opremljena je kvalitetnim spravama za vežbanje, među kojima su benč klupa, kosa benč klupa, kombinovana sprava, lat mašina, sprava za propadanje, klupa za trbušnjake, ravna klupa, kosa klupa, stalak za šipke, držači za tegove.

Teretanu na otvorenom obišli su i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, načelnik Uprave za obuku i doktrinu (J-7) Generalštaba Vojske Srbije brigadni general Željko Petrović i komandant Prve brigade kopnene vojske brigadni general Zoran Nasković.

izvor: Ministarstvo odbrane

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *