SRAMNO PONAŠANJE NEBOJŠE ZELENOVIĆA: Ugrožena bezbednost građana Šapca

Politika

Javnost u Šapcu još se nije oporavila od šoka koji je izazvao snimak razgovora, koji ilustruje kako Nebojša Zelenović kupuje glasove, a već su pred Šapčanima novi dokazi o bahatoj vlasti Zelenovića, Dušana Petrovića i njihovih saradnika.

Javna preduzeća tretiraju kao ličnu svojinu, a radnike komunalnog preduzeća kao robove čijim životima raspolažu. Na najnovijem skandaloznom snimku čuje se kako šef odborničke grupe Nebojše Zelenovića u Skupštini grada Šapca i predsednik šabačkog odbora Srpskog pokreta obnove Živojin Vuletić zvani Žoja u razgovoru sa direktorom JKP Parking servis Bojanom Kalanovićem planira živote radnika, sudbine preduzeća i uopšte govori kao da je Šabac njegov, Zelenovićev  Petrovićev grad.

O radnicima koji samo traže svoja prava govori kao o nelojalnim, a zbog toga što su u borbi za svoju egzistenciju spremni i na štrajk, koji je njihovo zakonsko pravo, Žujović kaže da će ih otpustiti i to najmanje 50, čim prođu izbori.  Da li je to politika koju na predstojećim ponovljenim izborima nudi njegov šef Nebojša Zelenović? Je li otpuštanje radnika njihovo predizborno obećanje? Otpuštanje radnika i gladna usta njihove dece? Pretnje i ucene? Bahaćenje i pritisci na građane, koji nisu politički podobni ili, kako kaže, Žoja lojalni? Zelenovićev Žoja u snimku demonstrira i najblaže rečeno neobičan odnos prema stranim investitorima, koji prema njegovom tumačenju predstavljaju pretnju za zaposlene. 

On naime tvrdi da će posle izbora da dovede Austrijance i da će komunalno preduzeće da da u koncesiju, a da će radnici koji ostanu na poslu biti izloženi najgorem maltretiranju i uskraćivanju prava. I time se Vuletić i Kalanović naslađuju, zlurado se smejući, jer prema njihovom mišljenju radnici nisu lojalni Zelenovićevoj vlasti. Vuletić otvoreno kaže da će tako proći svi nelojalni radnici u naredne četiri godine, ako Zelenović ostane na vlasti. Iako je on sam šef odborničke grupe Zelenovićeve stranke u Skupštini grada Šapca, što implicira da bi trebalo da pokaže poštovanje za institucije i poznvanje zakona, Živojin Vuletić Žoja najavljuje da će održati sednicu Skupštine grada, iako je svestan da ona nema mandat, ali on ipak planira rebalans budžeta. Neverovatno je dokle ide bahaćenje i privatizovanje funkcije i državnih institucija!

Prisvojili su budžet grada, institucije, skupštinu, sve mimo volje naroda. Kažu upućeni da  Živojin Vuletić Žoja tako opušteno ćaska sa Belanovićem, između ostalog, i zato što  Parking servisom gazduje Jasminka Jasna Đoković, koja je Žojina supruga.  I tako Zelenovićevi kompanjoni uz čašicu razgovora i prijatno ćaskanje, svoje zapošljavaju, a poštenom svetu spremaju otkaze i pakao od života. Za nekoliko dana Šapčani će im na ponovljenim izborima na 27 biračkih mesta još jednom jasno reći šta misle o njima i njihovoj tiraniji. I sudeći po raspoloženju Šapčana, neće uopšte imati razloga  za smeh, koji se čuje na snimku.

izvor: Srbijadanas.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *