“ŽUTA” LJUBINKA GLAVNA ANTIHEROINA: Srbima servira laži dok na Dorćolu ispija kafu

Politika

Osvanulo je prijatno oktobarsko jutro na Dorćolu. Nakon jutarnje kafe u obližnjem “Kandaharu”, bivša  urednica zvaničnog lista Demokratske stranke Ljubinka Milinčić uputila se u svoj kabinet.

Lepo li je raditi kao urednik službenog medija druge države u Srbiji. Uživaš u blagodetima reformi, primaš nekoliko srpskih prosečnih plata svakog petog u mesecu, provodiš slobodno vreme u čistom i bezbednom gradu, a opet nikome ne odgovaraš. Barem ne nikome u Srbiji. 

A ne odgovaraš za učinjeno nedelo ni svojim gazdama. Dokle god ignorišeš višemesečne proteste u Habarovsku, zabranjivanje Navaljnom da se bavi politikom, katastrofalno visoke brojke novoobolelih od korone i katastrofalno niske brojke kada je o ekonomskom rastu u Ruskoj Federaciji reč, imaćeš odrešene ruke da pod simbolom Sputnjika pišeš sve što ti srce ište o Srbiji. Da lečiš sopstvene frustracije za veliku platu i besomučno lažeš.

Upravo tako radi i antiheroj naše priče žuta Ljubinka. Dugogodišnja najbliža saradnica dr Zorana Đinđića, istog onog koji je za vreme NATO agresije iz Nemačke pozivao alijansu da još žešće bombarduje Srbiju kako bi Milošević pao, ceo život je zaljubljena u svog idola. Nikada nije prežalila što tamo neki Srbi nisu izdigli njenog šefa na pijadestal zaslužnog reformatora i vizionara, što mu nisu zaboravili sve kumovske privatizacije bez tendera, kupovine šećerana za po tri evra, što mu nisu oprostili služenje agresoru. 

Takvim Srbima žuta Ljubinka ne želi ništa dobro. Srbima će servirati laži o njihovoj zemlji. Ubeđivaće ih manipulativnim tehnikama da ne žive bolje nego pre 8 godina. Da ne postoje stotine kilometara novih auto-puteva. Da Srbija danas nije uvažena na sve četiri strane sveta, za razliku od vremena njenog idola koji je bio prihvaćen samo u Zagrebu i Sarajevu. Znamo i zbog čega. 

Tako na žutom Sputnjiku nećemo čitati o najvećoj stranci u Evropi – SNS, ali hoćemo o “protestu” 19 ljudi u Beogradu koji lobiraju protiv vakcinacije, veruju da je zemlja ravna ploča i da ljudi-gušteri upravljaju svetom. Tako na žutom Sputnjiku ni reči o kolapsu ruskog zdravstvenog sistema, ali su tu čitave tirade o “katastrofalnim brojevima novozaraženih u Srbiji”.

Tako žuta Ljubinka neće pisati o NATO pešadiji u vidu Tihanovske i njenih pristalica za koje intimno navija, ali će satanizovati predsednika Lukašenka jer sprovodi belorusku, suverenu politiku. 

Globalisti poput žute Ljubinke takva politika je strana, baš kao što ne može da razume da postoje i Srbi koji iskreno vole svoju državu, koji nemaju rezervnu i koji je brane i od nje i od njenih gazda. A naročito idola.

izvor: Srbijadanas.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *