Aleksandar Simić i Mile Janjić zvanično odustali od kanidature za načelnika opštine Srebrenica i pružili podršku Mladenu Grujičiću

Politika

Predstavnici koalicije „Zajedno za Srebrenicu“ koja okuplja srpske političke partije u Srebrenici danas su održali press konferenciju, na kojoj su se javnosti obratili načelnik opštine Srebrenica i kandidat za načelnika Mladen Grujičić, te kandidati za načelnika Aleksandar Simić i Mile Janjić. Naime, na današnjoj konferenciji Aleksandar Simić je obavijestio javnost da je povukao svoju kandidaturu za načelnika i pružio podršku Mladenu Grujičiću, dok se Mile Janjić ranije povukao.

– Odustajem od kanidature za načelnika opštine Srebrenica u korist aktuelnog načelnika gospodina Mladena Grujičića, odnosno u korist srpskog jedinstva u Srebrenici i nacionalnog srpskog interesa. Vi koji živite u Srebrenici i dijelite sudbinu zajedno sa mnom, shvatit ćete da ovo radim prvenstveno radi vas, radi moje porodice i radi Republike Srpske koju sam svojim životom i zdravljem stvarao – rekao je, između ostalo, u obraćanju novinarima Aleksanadar Simić.

Mile Janjić kaže da je svoju kandidaturu povukao 3. avgusta 2020. godine.

– Bio sam kandidat dok se nisu partije u Republici Srpskoj dogovorile da zajednički kandidat bude Mladen Grujičić, i tada sam podnio zahtjev CIK-u da me skinu sa liste kao nezavisnog kanidata. Nisu me skinuli sa liste, obratio sam se Apelacionom sudu. Nalazim se na listiću kao nezavisni kandidat, pa se obraćam javnosti da građani ne glasaju za mene jer sam se povukao u korist Mladena Grujičića – rekao je Janjić.

Aktuelni načelnik i kandidat na predstojećim izborima Mladen Grujičić zahvalio se na podršci Aleksandru Simiću i Miletu Janjiću „na gestu i želji da pristupe timu koji želi da nastavi kontinuitet razvoja opštine Srebrenica“:

– Pred nama su izuzetni projekti koji će promijeniti stanje u ovoj opštini kako smo mogli da čujemo za sve građane koji ovdje žive, bez obzira kako  se zovu. Drago mi je što smo danas svi stali zajedno, jer samo zajedno možemo doprinjeti da mi ovdje imamo bolji život, i da stvorimo bolje uslove za našu djecu, za one koji žele da žive ovdje. Ovo je veliki dan za srpski narod u Srebrenici, a onda i za sve građane u našem gradu – rekao je Grujičić.

Predsjednik OO SNSD-a Srebrenica dr Radomir Pavlović pozvao je „građane da masovno izađu na izbore“

– Srebrenica je jedina opština u Republici Srpskoj gdje su se ujedinile sve srpske partije, to je poruka našim glasačima da masovno izađu na izbore 15. novembra i podrže zajedničkog kandidata Mladena Grujičića – rekao je Pavlović.

izvor: rtvsrebrenica.org

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *