PRIZNANJE “RADIJSKI PRIJATELJ GODINE” ZA MILOŠA RAJKOVIĆA

Zabava

Reprezentativno udruženje radio stanica RAB SRBIJA ove godine ustanovilo je nagradu „Radijski prijatelj godine“, koja je po prvi put dodeljena medijskom stručnjaku, novinaru i piscu Milošu Rajkoviću.

Priznanje je uručeno na online skupu 18. decembra, koje je organizovano povodom proslave jedanaestog rođendana RAB SRBIJA.

Prva nagrada „Radijski prijatelj godine“ odlazi u ruke Miloša Rajkovića, koji se od samog početka rada RAB SRBIJA veoma aktivno uključio u rad udruženja i pokazao koliko voli radio i koliko želi da pomogne napretku radija u Srbiji.

– Srećni smo što već deceniju osećamo snažnu podršku koju Miloš Rajković pruža svim radio stanicama, članicama RAB Srbija. Kao istaknuti novinar i pisac, Miloš Rajković je uvek bio deo svih naših Radio dana, a kao član Saveta REM-a doprineo je poboljšanju radijske scene Srbije. Prva nagrada “Radijski prijatelj godine” je prilika da mu se ime svih predstavnika radio industrije zahvalimo na izuzetnoj saradnji i podršci, svih ovih godina – izjavila je Maja Rakovic, predsednica udruženja RAB SRBIJA.

Rajkoviću je nagrada uručena na online skupu, u prisustvu predstavnika radio stanica, kolega novinara i ostalih predstavnika medija. Tom prilikom, radijski prijatelj godine zahvalio se svima, poželeo još mnogo godina uspešne saradnje i objasnio zašto je njemu lično važan radio:

– Imao sam dva sna, da igram fudbal u Crvenoj zvezdi i da radim u Studiju B. Prvi sam ostvario kao vrlo mlad u mlađim kategorijama voljenog kluba! Drugi mi se ostvario mnogo, mnogo kasnije! Pred sam kraj osamdesetih počinjem da se “šunjam” oko novinarstva i početkom devedesetih počinjem da radim u Studiju B! Kada sam prvi put ušao u kancelariju kod Slobe Konjovića, a on me nasmejan pozvao da sednem, mislio sam da ću se onesvetiti – ispričao je Miloš Rajković o svojim novinarskim i radijskim počecima.

Šarmantan i rečit kao i uvek, Rajković je svojom pričom o radiju sve zajedno podsetio zbog čega radio i danas, u doba pandemije, igra važnu ulogu u životima svih nas.

Nagrada “Radijski prijatelj godine” nastaviće da se dodeljuje i u godinama pred nama, sa željom da istakne pojedince koji svojim radom i delom doprinose osnaživanju radijske industrije naše zemlje i regiona.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *