KAFIĆI I TRŽNI CENTRI RADE DO 20 ČASOVA

Gradske vesti

Odlukom Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti kovid-19, koje poštuje i Gradski štab za vanredne situacije radno vreme produženo je svima do 20 sati. Nove mere stupaju na snagu danas, 21. decembra i biće na snazi do petka, 25. decembra, a nadležne inspekcije i komunalna milicija strogo će kontrolisati poštovanje svih mera.

Produžava se radno vreme ugostiteljskih objekata, tržnih centara, prodavnica garderobe, kladionica, kockarnica, objekata u kojima se obavlja delatnost u oblasti trgovine i slično, do 20 sati, saopšteno je na današnjoj konferenciji za novinare u Gradskoj kući.

Kako je rekao komunalni inspektor Miloš Madžić, radno vreme ugostiteljskih objekata, i to kafića i restorana, je do 20 časova, s tim da u vremenu od 17 do 20 časova nije dozvoljena bilo kakva muzika unutar lokala, bez izuzetka. Takođe, radnim danima do 20 časova mogu da rade frizerski i kozmetički saloni, saloni za negu lepote, kao i objekti iz oblasti sporta i rekreacije – teretane, fitnes centri, bazeni, spa centri, baloni za fudbal, košarku, tenis ili bilo koji drugi rekreativni sport. Uz poštovanje naravno, svih propisanih mera maksimalnog broja lica u objektu, nošenje zaštitnih maski, poštovanje fizičke distance i upotrebe dezinfekcionih sredstava.

Vikend je protekao u redu, dodao je Madžić, nije bilo nikakvih problema što se tiče ugostiteljskih objekata, čak nisu imali prijava ni za privatna okupljanja. Podsetio je da je, u skladu sa ranije donetim merama, ugostiteljskim objektima dozvoljeno da obavljaju dostavu hrane non-stop, 24 sata, sedam dana u nedelji, kao i ostalim privrednicima čija je to osnovna delatnost.

Gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović rekla je na današnjoj konferenciji za novinare da su u toku pripreme za otvaranje još jedne kontrolne kovid ambulante koja će se nalaziti u Naselju Blok B.

– To je peta zdravstvena ambulanta jer sada, u ovoj, jednoj, koju imamo, Sedmoj zdravstvenoj, primećene su velike gužve, što je u jednu ruku i dobro što se tiče naših sugrađana koji traže kontrolne preglede, ali sa druge strane to je izazvalo gužvu. Da bismo izašli u susret svima onima koji dolaze i pružili im pravu zdravstvenu uslugu otvoriće se još jedna kontrolna kovid ambulanta i to peta zdravstvena – izjavila je gradonačelnica.

Podsećamo da apoteke i benzinske pumpe (delatnost prodaje goriva) mogu da rade non-stop, svakoga dana bez ograničenja. Ordinacije i laboratorije koje pružaju medicinske usluge mogu da rade tokom čitavog dana, uključujući i vikend. Prodavnice prehrambene industrije, trgovinske radnje, maloprodajni objekti kao i trafike, kiosci i slično, gde se po pravilu ne ulazi u objekat prilikom kupovine, mogu raditi i radnim danima i vikendom do 21 čas.

Objekti i ustanove iz oblasti kulture – bioskopi, pozorišta, muzeji i galerije, počev od danas 21. decembra, mogu da rade svakog dana do 21 čas.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *