SAOPŠTENJE SA SEDNICE POKRAJINSKE VLADE

Servisne informacije

Pokrajinska vlada je pokrenula inicijativu za izgradnju novog objekta za potrebe Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine.

Na današnjoj sednici Pokrajinska vlada je izdvojila 67,5 miliona dinara za izradu projektno-tehničke dokumentacije neophodne za početak radova na izgradnji novog kompleksa Instituta.

Novi objekat površine 30.000 kvadratnih metara gradiće se na mestu postojećeg objekta Klinike za stomatologiju Vojvodine.

Istovremeno, obezbeđena su neophodna finansijska sredstva u iznosu od 8,4 miliona dinara za izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju potpuno nove zgrade Klinike za stomatologiju, koja će se nalaziti u okviru kompleksa Medicinskog fakulteta u Novom Sadu.

„Radovi na ovom veoma složenom projektu, koji će omogućiti mnogo bolje uslove za rad i funkcionisanje Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, počeće 2022. godine“, istakao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Na sednici je doneto rešenje da se Opštini Opovo usmeri 41,9 miliona dinara za dogradnju objekta namenjenog za Predškolsku ustanovu „Bambi”, u naselju Sefkerin.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *