PROGRAMI PODRŠKE ZA BOLJE USLOVE POSLOVANJA

Uncategorized

Ministarka privrede Anđelka Atanasković i predsednik Privredne komore Srbija Marko Čadež obišli su danas kompaniju Tehnomarket u Pančevu.

– Privredna komora Srbije, zajedno sa kompanijama, radiće na definisanju programa podrške Vlade Srbije, usmerenih na razvoj visokih tehnologija u skladu sa potrebama privrede, na većem uključivanju naših kompanija u realizaciju državnih i projekata lokalne samouprave, kao i podsticanju zelene gradnje – rekao je Marko Čadež.

Atanasković je ovom prilikom istakla da je Ministarstvo privrede otvoreno za sve inicijative i predloge za unapređenje privrednog ambijenta i otklanjanje prepreka sa kojima se privrednici susreću u svakodnevnom poslovanju.

– Upravo zato zajedno sa Privrednom komorom Srbije u narednom periodu organizovaćemo posete privrednicima na lokalu, kako bismo čuli njihove probleme i zajednički pronašli rešenja, ali i kako bismo predstavili programe podrške Ministarstva koje će moći da koriste tokom ove godine – rekla je ona.

Atanasković je naglasila da je Ministarstvo privrede obezbedilo dve milijarde dinara bespovratnih sredstava za četiri programa finansijske podrške.

– Za Program podrške malim i srednjim preduzećima za nabavku opreme opredeljeno je 1,55 milijardi dinara, za Program podsticanja preduzetništva kroz razvojne projekte 200 miliona dinara, a za Program podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za početnike u poslovanju 150 miliona dinara. Ove godine prvi put imamo i Program podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za žene i mlade, za koji smo izdvojili 100 miliona dinara – izjavila je ministarska privrede.

Ministarka je objasnila da pored programa finansijske podrške Ministarstvo obezbedilo set usluga kojim obezbeđujemo i ono što je nekima možda značajnije od novca, a to su neophodne informacije, besplatne obuke, savetodavne usluge i mentoring.

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež rekao je da je ponosan što je sa ministarkom privrede u ovako uspešnoj domaćoj kompaniji. Kako je istakao Tehnomarket iz Pančeva uspešno se bori na više od 40 tržišta na svim kontitentima.

– Prošle godine, u godini korone, investirali su dva miliona evra u logistički centar. Želimo da pomognemo ovakvim kompanijama u daljem visokotehnološkom razvoju – naglasio je predsednik PKS.

Vlasnik kompanije Tehnomarket Miroljub Kršanin zahvalio je zvaničnicima na poseti i istakao da je ona izuzetno značajna za njih jer su izneli svoja razmišljanja.

Foto:Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *