OBELEŽENA 102. GODIŠNJICA PRIVREDNE KOMORE VOJVODINE

Servisne informacije

Svečanom akademijom danas su obeležene 102 godine otkako su predstavnici trgovaca i zanatlija u Matici srpskoj osnovali Trgovačko-zanatsku komoru, iz koje se razvila današnja Privredna komora Vojvodine.

„Jubilej Privredne komore Vojvodine prilika je da se ukaže na značaj privrednih aktivnosti, razvoja ekonomije, uspeha privrednika i svega onoga što doprinosi našem razvoju. Privreda Vojvodine bila je ta koja je, u veoma teškoj godini za globalnu ekonomiju, u najtežoj godini od Drugog svetskog rata, uspela da održi privredne aktivnosti i da sačuva radna mesta, i to je ono što ohrabruje“, naveo je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i dodao da je protekle godine zabeležen i rast veći od 12 procenata u oblasti poljoprivrede. Rast su beležile i neke grane od kojih to nismo očekivali, u uslovima globalne krize.

Tome su, kako je naveo, između ostalih, doprineli i privrednici kojima su danas uručena godišnja priznanja „Kosta Mirosavljević“ za značajna privredna ostvarenja u 2020. godini. Mirović je ocenio da su oni, svojim rezultatima, dali značajan doprinos napretku ekonomije, zbog čega moraju biti u centru pažnje.

„Vojvodina je bila važan faktor ekonomskog razvoja i ekonomskog opstanka Republike Srbije u minuloj godini. Zahvaljujući vitalnosti naše privrede, znanju i ulaganjima uspeli smo da prošlu godinu završimo sa minimalnim gubicima. Država čini sve da izađemo iz krize u kojoj se nalazimo kako bismo još intenzivnije nastavili sa privrednim i javnim ulaganjima i što pre krenuli u novi ekonomski start“, rekao je predsednik Mirović.

Predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević rekao je da je veoma ponosan na činjenicu da je PKV jedna od najstarijih poslovno-privrednih institucija u državi, istakavši da je tokom tog perioda ona bila suočena sa brojnim izazovima, ali da je opstala zahvaljujući upornosti i doslednosti privrednika.

„Iza nas su 102 godine postojanja i rada Privredne komore Vojvodine i to je jubilej koji nam nameće veliku odgovornost. Ni u ovim teškim vremenima ne smemo da posustajemo, već moramo više i odlučnije da radimo na razvoju privrede Republike Srbije i unapređenju poslovnog ambijenta u Vojvodini“, kazao je Vučurević.

Na svečanosti je danas prvi put uručeno priznanje „Zlatno pero privrede“ predstavniku medija koji je svojim angažovanjem doprineo afirmaciji vojvođanske privrede.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *