OBJEKAT RADIO NOVOG SADA I STUDIJA „M“ PREDAT POKRAJINSKOJ VLADI

Kultura

U nadležnost Pokrajinske vlade danas je predat objekat Radio Novog Sada i Studija „M“, koji je bio u vlasništvu Javne medijske ustanove Radio-televizije Vojvodine.

„Naša dužnost je da očuvamo ovaj objekat. U toku je priprema projektne dokumentacije za rekonstrukciju Studija „M“ i verujem da ćemo u narednih nekoliko nedelja imati i građevinsku dozvolu. On će, nakon rekonstrukcije, i u budućnosti nastaviti da funkcioniše kao i do sada, nudeći koncertne i kulturne sadržaje“, rekao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Kada je reč o prostorijama Radio Novog Sada, ideja Pokrajinske vlade je, kako je naveo, da u njima bude smeštena kulturna baština 20. veka.

„U tom objektu želimo da čuvamo našu bogatu kulturnu baštinu i arhivu filma, stripa, književnosti, da je digitalizujemo i na jednom mestu predstavimo u modernoj formi. Ovaj objekat biće poseban, originalan i jedinstven hram kulture“, izjavio je Mirović.

Predsednik Pokrajinske vlade zahvalio je svima koji su učestvovali u izgradnji nove zgrade Radio-televizije Vojvodine, ističući da je ovaj veliki projekat završen zahvaljujući Vladi Srbije, i kako je rekao, „timskom radu svih nas koji smo doprineli njegovoj realizaciji“.

„Uručenje ključeva simboličan je, značajan i emotivan trenutak za sve zaposlene na Radio-televiziji Vojvodine. Ovo je i rezultat zajedničkog posla i prilika da ukažemo na istorijski i kulturni značaj ovog objekta“, kazao je generalni direktor RTV-a Miodrag Koprivica.

Studio „M“, arhitektonsko remek-delo Pavla Žilnika, zaštitni je znak Radio Novog Sada, izgrađen šezdesetih godina prošlog veka. Jedini je prostor u gradu koji u sebi spaja koncertnu dvoranu i studio za snimanje i prenose. Zgrada Radio Novog Sada nastala je kao Dom novosadske zanatske mladeži i sagrađena je pre Tanurdžićeve palate i zgrade Banovine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *